| Kate78 a întrebat:

Îmi puteți da detalii despre cum e la cămin (liceu), experienta voastră, păreri, părțile bune și mai puțin bune?
Voi ce ați ales, naveta sau statul la cămin?

2 răspunsuri:
| Meeee2 a răspuns:

Depinde de zona nu recomand caminele deoarece conditile sunt precare si mancarea nu e buna prefer sa inchiriez ceva impreuna cu niste colegi e mult mai bine asa
Si e greu iarna la camin cu caldura cel mai tare este ca iti vei face noi prieteni relati chiar aventuri ceea ce e chiar tare

| LPCTSTR a răspuns:

Pai, depinde cum privesti caminul, una este cand stai in camin pentru a merge la scoala si alta este a sta in camin doar pentru ca trebuie sa treci prin scoala.
Vei vedea cum se impart oamenii si cum trebuie sa procedezi cu ei cand vei ajunge acolo.
Eu am stat la camin din a 10-a pana-n a 12-a, deci am ceva vechime si am strans un bagaj relativ mare de cunostinte care ar trebui impartasite:
- la camin s-ar putea sa nimeresti baie comuna, ocazional cu apa calda la o ora prestabilita si cantitativ putina uneori; daca ai noroc sa dai de camin cu baie in camera, va fi altceva (dar cum eu n-am avut asa ceva, nu stiu ce sa zic);
-temele/invatatul se fac cel mai bine si cel mai eficient in sala de meditatii (daca exista asa ceva), dar nu uita si sa-ti aloci timp pentru recreere; programul meu a fost relativ stabil: de la 14:30 pana la 16-16:30 ma desprindeam de scoala prin filme sau altele, de la 16-16:30 pana la 20-21 imi alocam timp numai scolii, iar de la 21 pana la 22 ma pregateam pentru somn sau mai faceam una-alta, repetat sau ocazional niste citit, urmand ca la 22 sa se dea stingerea si sa-mi incep somnul.
-daca ai cantina, el poate varia, dar de multe ori urmeaza un sablon:6:30-7:30 micul dejun, 12-15:30 pranzul si 18-19 cina; de mancare pot sa spun ca era relativ ok, insa nu se prea facea o mare variatie intre ele, urmand ca saptamana urmatoare sa fie in proportie de 50% acelasi meniu.
-poarta-te cat mai bine cu colegii de camera, ei se vor dovedi cei mai utili cand vei avea de facut ceva (proiecte, shopping, etc.), deci pune-te cat mai bine cu ei/ele (de preferat cu tot caminul) si vei fi si tu bine; de asemenea si cu personalul, pedagogii si restul.
-curatenia pe camera: unele camine au oameni de serviciu care curata, dar daca nimeresti ca mine, veti face curatenie toata camera cu randul.
-camerele, la mine cel putin, au avut 6 locuri, dar s-ar putea sa nimeresti si cu 3, 4 sau 5.
-vei avea vestiar si va trebui sa aduci si un lacat; sa nu tii niciodata portofelul la vedere, numai intr-un loc sigur si cat mai ascuns (cand ai ore, sa il iei cu tine la scoala pentru ca s-ar putea sa umble dezmetici si sa probeze lacatele, iar daca cheia lor se potriveste, poti sa-ti spui pa pa de la portofel si lucruri (de asta ar fi nevoie si de un lacat nu made in China, ci ceva cu o cheie mai speciala));
-cand iesi din camera sa incui întotdeauna lacatul, chiar daca mergi la baie si nu e nimeni in camera;
-evita cat se poate de mult sa te pui rau cu oricine (nu da bine la imaginewinking )
-daca se intampla sa ti se fure ceva, niciodata sa nu dai vina direct! Doar presupune si intreaba, iar daca nu este ceva mare sau de pret, nu te mai stresa.
-somnul: nu uita sa dormi macar 6 ore pe noapte daca nu poti macar 8, somnul este cel mai important dintre toate si nu trebuie neglijat.
-fara iubiți/iubite, si daca tot da, fa-o cat se poate de discret.

Daca mai alte intrebari, sunt aici sa-ti raspund happy