| luvinnax a întrebat:

Buna! In ultimul timp ma tot gandesc sa imi schimb scoala, adica sa ma transfer la alta scoala, fiindca urasc mediul de la scoala mea actuala asa ca cred ca ar fi o idee buna sa incep de la 0. Ideea este ca ce ma tine inapoi, e ca deja a trecut destul de mult timp de la inceputul anului scolar, iar mie imi e ft frica ca nu o sa pot sa imi fac prieteni fiindca deja toti au grupuri. Mi-e frica si ca o sa mi se para mai rea scoala aceea. Intrebarea mea este, pentru cei care s au mai transferat din acelasi motiv ca al meu, cum vi se pare? E mai rau la noua scoala? Ati putut sa va faceti prieteni?

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cred, mai degrabă că tu ai probleme de adaptare cu cei din jur. E bine sa incerci sa-ti faci prieteni aici unde esti.
La o altă scoala poate fi mai rau.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mutatul pe motivele mentionate de tine poate fi precum saritul din lac in put. Nu stii unde nimeresti, peste ce fel de colegi dai. E posibil ca situatiile sa se repete.
Ai nevoie sa iti dezvolti abilitati de gestionare a situatiilor neplacute. Cosilierul scolar te poate ajuta cu cateva situatii punctuale.
Incearca sa rezolvi cateva din situatiile intalnite aici. Da-ti timp pana la finele anului scolar. Poate situatia se va imbunatati.

| Alissia97 a răspuns:

Buna!
Depinde de scoala, in pricipiu iti poti face prieteni pe oriune, conteaza calitatea acestora.
Daca te intelegi bine cu colectivul de profesori si notele sunt bune, eu zic sa nu are rost sa iei decizii radicale.