| Andra4862 a întrebat:

Buna! Nu stiu daca imi puteți da un sfat, dar voi întreba totuși. De fel, sunt o fire extrovertita, vorbareața, prietenoasă, care vrea să fie prietena cu toată lumea și desteapta, iar de asta m-am "împrietenit" cu persoanele greșite care s-au folosit de mine, pentru ca imi place sa povestesc viața mea si alte lucruri și așa au aflat informații pe care nu am putut să le tin. Stiu ca nu este în tocmai bine, dar ce pot face ca să devin introvertita? Am încercat să rup prieteniile și să imi trăiesc viața singura, în bucurie, dar nu am reusit și iar am inceput sa ies cu persoane nepotrivite. Va rog din tot sufletul sa imi dați sfaturi de cum sa devin mai tăcută, singura etc. Scuzati categoria.

4 răspunsuri:
| Madaxo97 a răspuns:

Nu trebuie sa te transformi într-o introvertita. Pur si simplu nu mai împărtăși atât de mult cu lumea, nu trebuie sa stie ei tot ce se întâmplă in viata ta, fiecare detaliu, nu le mai spune nimic, mai ales problemele tale, pentru ca se vor bucura ca le ai, problemele și chestiile intime nu sunt de vorbit cu nimeni, nici cu cei mai buni prieteni, oricâtă încredere ai avea, nici planuri de viitor, pentru ca s-ar putea sa nu se mai împlinească. Rezumă-te la discuții simple cotidiene, despre vreme, stiri, evenimente, dacă esti la școală, de teme, lecții, cărți, muzica, filme, seriale etc sunt multe subiecte, nu trebuie sa vorbești de chestii personale.

| elennaionela14 a răspuns:

Incearca sa fii mai tacuta poate sa citesti carti mai multe.

| Gia2005 a răspuns:

Eu nu cred ca trebuie sa devii singura sau tacuta. Ai niste prieteni falsi, invidiosi. Daca nu vrei sa te certi pe fata cu ei, evita-i cat mai mult si o sa se raceasca ei de tine. Daca nu se mai pot folosi de tine, cred ca nu vor mai sta cu tine. Am avut si eu o prietena, initial foarte apropiata (venea la mine in casa, ii povesteam tot), care m-a santajat fix cu ce-i povestisem mai personal, gen sa ma faca de ras la altii. Si mai si exagera si chiar mintea. Acum sunt atenta la ce zic. Prieteni de aia ca fac orice pentru tine sunt rari, si daca vad la tine ceva ce ei nu au, imediat nu mai sunt prieteni.

| okgenlol a răspuns:

Înțeleg că te-ai simțit folosită în trecut din cauza deschiderii tale, dar schimbarea fundamentală a personalității poate fi dificilă și nu neapărat necesară. În loc să încerci să devii introvertită, poți să lucrezi la consolidarea granițelor personale și să alegi cu atenție cu cine împărtășești informații intime. Poate fi util să îți stabilești limite clare și să fii selectivă în privința persoanelor cu care te apropii. De asemenea, dezvoltarea încrederii în sine te poate ajuta să te simți mai puternică în relațiile tale.