| Maria297 a întrebat:

Bună, sunt la liceul pedagogic(clasa a 9a) și doresc să ma transfer din a 10a, însă nu știu dacă să risc, dar va voi spune motivul pentru care vreau să ma transfer. Totul era bine până acum aproximativ o lună, ma regăseam complet și în profil și în prietenii și în profesori, însă după un conflict totul s-a întors la 360 de grade. Nu îmi mai face plăcere să ma duc în acest loc, stau cu o singură persoană, toată clasa s-a "aliat" intr-un fel în potriva mea și a prietenei mele, iar o perioadă eram f hotărâtă să ma mut în timpul acestui an, ptc m-a afectat f tare psihic acest conflict, eu fiind și o persoană mai sensibilă, căreia nu i place cearta. M am gândit totuși mai bine să aștept până la final să văd dacă se remediază ceva, însă nu sunt șanse, n as vrea sa intru in detalii cu cearta respectiva, insa nu se va mai modifica nimic, sunt sigură, au fost niște lucuri prea urate spuse. Însă acum urmează și întrebarea, merită să încerc să ma transfer? M am gândit să ma transfer la un liceu unde știu câteva persoane, dar îmi este frică pentru ca am auzit ca sunt profesori mai stricți și reguli mai stricte (uniforma, catalog online, fără chiul și chiar se face scoala fata de unde sunt în momentul de față). Se merită să risc? imi este frica sa nu regret pentru următorii ani

4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Expresia corecta e "intoarcere la 180 de grade"
La 360 de grade efectuezi un cerc complet si te intorci fix in punctul din care ai plecat.

Verbul "a merita" nu este reflexiv.

Catalog online nu garanteaza calitatea unei scoli.

Daca simti ca nu mai poti coexista cu colegii de clasa, transfera-te. Insa media ta trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu ultima medie la acel liceu.
Un liceu mai strict inseamna mai multa disciplina si mai putin timp pentru "conflicte". Daca crezi ca e pentru tine, transfera-te.

| LisaJulie a răspuns:

Sfatul meu este sa cauți in orașul tău un liceu pentru tine! Sa ju fie nici stric dar sa se facă si școală! Sa aibă profilul pedagogic și sa te poți înțelege cu colegii

| Ade4ever2389 a răspuns:

Eu zic sa mai cauti un alt liceu, daca e prea strict, va fi mai rau.

| Ade4ever2389 a răspuns (pentru Ade4ever2389):

Si daca vrei putem sa vorbim in privat.