| Blackrose18 a întrebat:

Buna TPU, ma confrunt de vreo cateva luni cu o problema, in urma cu 4 ani nu am fost lasata sa merg sa scoala, iar acum cand am reusit sa revin din nou la scoala efectiv nu pot retine anumite lecti ca inainte, de exemplu cand vine vorba de un roman, retin tot ce tine de el, sau cand vine vorba de gramatica, dar cand trebuie sa retin anumiti ani, sau anumite denumiri la biologie sau geografie efectiv retin foarte greu, ceea ce inainte imi era foarte usor, voi ati patit asa ceva? cum ati rezolvat?

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Noi nu am patit asa ceva.
Probabil tu ai o problema psihica, de memorare ori de concetrare, care s-ar putea evalua si eventual rezolva, in urma unui consult psihologic sau psihiatric.
Copii cu deficit de atentie, au de multe ori nevoie de indrumare medicala si in umele cazuri severe, chiar de medicatie.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Dar in ce clasa esti? La istorie incearca sa intelegi ce s-a intamplat, de ce si cum si iti va fi mai usor sa inveti anii la sfarsit, decat sa te stresezi sa intelegi totul din prima. La geografie (presupun ca faceti o tara sau un continent ceva si e vorba de harti) incearca sa cauti jocuri interactive cu harti pe internet... Dupa 1027727281991010 de incercari gresite sigur vei retine mult mai usor unde se afla ceva. Iar la biologie e toceala in stare pura. Dar la fel, trebuie sa intelegi ce face nu stiu ce si asa mai departe. Nu mai retii la fel de bine ca inainte fiindca nu ai mai intrat in contact cu 'viata de elev / eleva' de mult... Invata cat poti si straduieste-te cat mai mult si vei vedea ca in curand vei putea face asta din nou, la fel ca inainte.