Buna colegu, si eu trebuie sa dau examen, si eu sunt distrasa in anumite momente dar i.mi organizez timpul asa:1h.invat la romana cate ceva, 30min timp liber, 1h invat la mate, 30min pauza, si tot asa, la mine functioneaza.succes la ex.
Pai gandeste-te ca daca vei lua o nota proasta la examen vei ajunge la liceu prin cine stie ce sat amarat sau intr-un liceu plin de rromi, golani, batausi etc. Ia sa vezi cum iti vine vointa ![]()
A propos, eu stiam ca trebuia sa inveti tot anul asta, tu de abia acum te-ai apucat de invatat? Daca da, nu o sa faci mare lucru.
Bafta
Scoateti-le din priza, si gandesete ca dupa examen daca iei nota mare o sa stai pe calc si sa te uiti la tv o gramada da daca nul treci nu vei mai intra si nu te vei mai uita mult timp dupaia.multa bafta
Citeste aici. poate te ajuta.
Sunt niste metode de invatare rapida. :
http://www.stud.usv.ro/~cmindii/Invatare.html
Inchipueti ca nu-i nimic interesant l tv sau ca nu-i nimeni p mess daca vrei sa inveti vei invata daca nu poti sa ai distrageri d exemplu calculatoru prieteni etc
Eu nu invat nimic consider ca am invatat suficient in acesti 4 ani iar acum decat ma relaxez inaintea examenului
bafta la examen si sa imi zici cu ce nota l`ai luat
Eu as zice sa stai intr-o camera care nu are lucruri care sa te deranjeze, sa iti iei cartile si vreo 3 ore pe zi sa stai cu cartea in fata si sa inveti.(bineinteles, cu pauze)
Pai du-te in alta camera (una unde nu ai pc-ul) si fa cate un test la mate si unul la romana (si eu am examenul tot acum si asa fac). Un sfat: Nu te apuca sa inveti din greu in ziua dinaintea examenului pentru ca la examen te vei pierde datorita stresului! Cu o zi inainte incearca sa stai relaxat!
Am si eu 14 ani si trebuie sa invat pentru examen dar ascult o melodie si imi vine cheful sa cant si cant definitiilea(sa aiba ritm)tot ce am de invatat sau joci jocuri cu pedespse(pedespsele sa fie intrebari din materia pe care o inveti), etc.
Cea mai buna solutie de a invata e la biblioteca. M-am confruntat cu acelasi probleme si la biblioteca e foarte bine. Retii usor si nu esti distras de nimic
Frate, Metoda mea de invatat in fiecare zi de teza/examen.
asculta... Dupa scoala stai maxim 3 ore in pat si dormi.sau daca ai vacanta si scrii in prima zi de scoala dormi pana tarziu.
. apoi du-te in o camera unde este liniste. ![]()
ascultama chiar merge
Si incepe de fiecare daca cu ce este mai usor ca sa ai chef de invatat pentru exercitzile mai grele.
sper ca merge. Mult succes
Alex