| vladutulz a întrebat:

Vreau sa va explic o situatie grea prin care trec si care cred ca se numeste depresie dar nu sunt sigur, poate ma ajutati voi. Pe scurt, am 17 ani si teoretic cam tot ce am nevoie : familie care ma sprijina, situatie materiala buna, conditii bune de trai dar ma simt foarte trist si neimplinit, simt ca lumea nu are culoare, nimic nu ma face fericit. Mai mult, nu reusesc sa ma cuplez cu o fata de care imi place mult si asta contribuie si mai mult la starea de tristete pentru ca am vorbit cu ea, sper la ea, dar nu-mi prea acorda atentie. Ma puteti ajuta cu un sfat, o carte ceva pentru ca simt ca o sa fac o prostie pe care n-o sa apuc s-o regret.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Am vesti bune pentru tine!
Asta nu este depresie, este suferinta din dragoste, pentru ca etsi indragostit lulea de fatuca aia!
Pai, hai sa schimbam situatia!
Nimanui nu-i place o persoana trista, posomorata, negativista, de aceea trebuie sa iti ridici moralul si sa iesi din starea de prosteala in care te scufunzi, pentru ca fata aia te va accepta, daca te va vedea optimist, dragut, sociabil, placut si volubil.
Deci, caut-o, spune-i ca-ti place de ea, spune-i ca vrei sa fie pretena ta, invit-o la un film suc, cafea, orice vrei tu...dar fii incantat cand o vezi, nu trist, nu posomorat, ca pui pe fuga pe orice, cu o asa fata!
Hai, scularea, azi este ziua cea mare! Nu amana! Cere-i prietenia!

6 răspunsuri:
| 393Dan a răspuns:

Trebuie sa uiti de ea si uiti de ea uitandu-te la alte fete si gandindu-te ce-ti place la ele + nsfw >.> Asa eu trec peste despartiri. Nu judecati.
Insa de depresie treci cand gasesti ceva te inspira foarte mult. Eu am avut 2 depresii la viata mea, drept ca de scurta durata (vreo 2-3 luni). De prima am trecut cand m-am uitat la filmul cu 50 cent si incepusem sa-l urmaresc ca pe un role-model. I-am citit si cartea "The 50th Law", care m-a facut interesat de carti de self development. Cateva ale mele preferate pe care le-am recitit de mai multe ori: "Intrebarile sunt de fapt raspunsuri" de Allan Pease; "The nine rules of attraction" Ryan Clauson; "The snowball: Warren Buffett and the business of life" Alice Schroeder; mai este un scriitor care foarte mult imi place, de la acela am citit mai multe carti, insa nu-mi aduc aminte numele lui, n-am cartile la indemana.
Si a doua depresie, am dat de niste video-uri pe Youtube cu sporturi extreme, se numesc ceva de genu "People are impressive 2016". Mai pe scurt am dat peste ele si m-au inspirat destul sa devin mai activ si sa trec peste depresie. Succes! Sper sa-ti gasesti si tu ceva care sa te inspire cat mai curand.

| vladutulz explică (pentru 393Dan):

Mi-e greu sa o uit, si parca nici nu vreau asta. De multe ori imi da semne pozitive, vorbesc cu ea ( mai mult online ), mi-a povestit mult din viata ei, i-am povestit si eu. Cand incerc sa-i dau mai multe semne ca o plac am senzatia ca se preface ca nu le intelege.

| 393Dan a răspuns (pentru vladutulz):

Cred ca ea este ok cu voi ca prieteni si nimic mai mult. Te cunoaste de ceva timp si poate are incredere in tine, dar e posibil sa-i placa de altcineva si nu poti s-o fortezi sa te placa pe tine, mai ales daca ea place altcineva, in cazul in care asa si este.
Ai putea continua sa fiti prieteni, ca s-o ai alaturi in caz ca se razgandeste, dar in acelasi timp cauta-ti de viata ta si nu ignora alte fete. Poate acolo este cineva care te place foarte mult, dar tu nici nu o observi fiind orbit de fata asta.

| vladutulz explică (pentru 393Dan):

Mi-e greu sa dau funda pentru ca sunt doua raspunsuri bune. Oricum, sper sa nu fie cum spui in legatura cu prietenia.

| 393Dan a răspuns (pentru vladutulz):

E ok, pe mine funda tare nu ma intereseaza. Iti da doar puncte si cu ele nu faci nimic. Insa da, sper sa-si deschida odata ochii! xD

| Hiddenkjvvh a răspuns:

Depresie pentru o fata? Găsești tu altele