| divinuu a întrebat:

Care este diferenta dintre rromi si ursari? Nu prea stiu cum sa pun intrebarea ca pana la urma si ursarii sunt rromi. sper ca ati inteles.:-s

4 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Ursarii sunt o categorie de rromi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna:* pai:
Meseria de ursar e o veche meserie tiganeasca. Un urs crescut si dresat era scos pe strazi, legat cu lanturi, si pus sa joace. Ursul, ridicat in 2 labe, "dansa", de cele mai multe ori nu ca reactie la muzica si incantatiile care insoteau scena, ci ca reactie la sunetele stridente de tabla lovita si de la sfichiuri si smucituri. Ursarii, care adesea faceau o satra de 20-30 de familii, erau o prezenta nelipsita de la balciuri si alte evenimente, inca din secolul 18.
Si rromi uite poti citi aici despre ei http://www.jurnale.ro/Cate_ceva_despre_tigani__romi_-e5257-52832.html

Fundita? dau si eu :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si inca ceva: rromi sunt ca si ursarii.Pff nu stiu cum sa iti explicthinking(stau prost la capitolul explicatiilaughing ). Cum ar fi la romana ne da profa un cuvant (floare) si sa ii dam familia lexicala(floricica, etc). Ai intelesbig grin? Adica sunt mai multe feluri de rromi, ursari, etc

| Hombre a răspuns:

Ursari, inelari, fulgari, costorari, lăţani toti sunt ţigani(rromi)