| Fcp_Flaw_1980 a întrebat:

Care sunt diferentele dintre mate info si stiinte ale naturii? Ma refer la materii,nr de ore,tezle si ce sustii la bac.,dificultatea, etc.

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

În primii doi ani de liceu e cam la fel. Din clasa a XI-a, la științe ale naturii nu mai faci informatică, faci mai multă chimie și biologie decât la mate-info, iar la mate-info o să faci mai multă informatică. La matematică, cei de la mate-info au câteva capitole în plus și BAC-ul o idee mai dificil decât la științe(au existat ani în care ultimul subiect de la științe a fost mai greu decât la MI. Oricum, dacă înțelegi matematica, nu e dificil să iei o notă bună sau foarte bună).
La mate-info dai teză la: română, matematică, informatică și o materie la alegere dintre chimie, biologie și fizică.
La științe ale naturii dai teză la: română, matematică și două materii la alegere dintre chimie, biologie și fizică.
Dacă optezi pentru intensiv engleză, pe lângă tezele date mai sus, o să dai și la limba engleză(lucru valabil pentru orice profil) și o să ai o oră sau două de engleză în plus față de profilul simplu.
La ambele profiluri, probele orale/competențele o să fie la fel și o să dai la: limba română, o limbă străină studiată pe care o alegi tu și competențele digitale(TIC). La acestea o să primești calificative, mai exact mediu/avansat/experimentat la română și la competențele digitale, iar la limba străină A1/A2/B1/B2. Dacă obții B2 pe linie la limba străină, o să primești un certificat valabil 2 ani. Probele acestea nu influențează în niciun fel media de la BAC.
Probele scrise(cele care formează media) se dau aproximativ la aceleași materii: limba română(același subiect atât pentru MI, cât și pentru științe), matematică(M1 la MI și M2 la științe) și o materie la alegere dintre: biologie(la fel la ambele profiluri), chimie(e la fel, mai puțin ultimul subiect care diferă, la MI fiind mai ușor), fizică și informatică.

| betterdragon11 a răspuns (pentru anamariarot):

Buna, stii cumva daca la transferul din clasa a 9 a in a 10 a se dau diferente intre sinte ale naturii -> mate info (neintensiv)?
Multumesc.

2 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Http://moisilonesti.licee.edu.ro/site-nou/php/orar.php
Uite așa sunt orele la liceul în care am învățat eu, dacă vrei să-ți faci o idee. Clasele A și B sunt de mate-info, C și D sunt de științe ale naturii, iar G(care nu e pentru fiecare an) e pentru științe ale naturii intensiv engleză.