Ioana, fii serioasa. Cartile lui pavel corut nu sunt psihologice, sunt niste romane penibile. La varsta ta, nu ti-as recomanda carti de teorie-sunt groase si plictisitoare. Cauta la raioanele de self help cateva titluri: 'arta de a fi egoist. cum sa traiesti fericit chiar daca altora nu le place' e o carte care te invata sa ai incredere in tine.limbajul trupului-allan pease, descifrezi gesturile tale si ale altora, ce vrei sa transmiti de fapt, te ajuta sa fii mai constienta de tine,'scapa de timiditate, cunoaste-te'. Prima si ultima sunt la editura trei, limbajul trupului nu mai stiu unde a aparut. In general, cartile de la editura trei sunt foarte bune. A, mai ia boala ca sansa sau alta carte de ruediger dahlke, o carte despre cum blocajele psihice (inclusiv complexele) ajung in plan fizic si se manifesta prin diverse afectiuni... Si vezi ce carti iti mai atrag atentia la raionul de psihologie practica. Citeste cateva cuvinte si despre autor, daca e terapeut sau licentiat sau macar promotor al unei psihologii e ok. Daca e vreunul necunoscut, fara experienta, dar cu revelatii... le citesti ca un punct de vedere. Bafta!
Cauta carti scrise de Pavel Corut. Autosugestia si ceva mai mult optimism te vor ajuta. Multa bafta :*
Pai poti incepe cu skinner, freud, c.g.jung.etc.insa jung este cam greoi pentru tine.
In primul rand as vrea sa ti spun ca ador poza ta(twilight)! Stii chiar nu am citit nicio carte pshihologica deci nu stiu ce sa ti spun decat sa incerci sa vorbesti cu mama ta mai mult(in fond mama iti este prietena cea mai buna), si sa ai vointa ca tu singura sa poti sa treci peste complexul(complexele) tale, pentru ca daca u n-ai s-o faci nu o va face nimeni in locul tau! ai incredere si fii tu!
Am 1.80 si 60 de kg.acum nu mai sunt complexata de inaltime pentru ca am destule avantaje imp. dar mi-a cauzat in trecut, iar acum se cunosc consecintele...
Pai esti doar inaltuta, nu exagerat de inalta. Am o colega care a facut volei si are 1, 80, gindindu-ma la ea, pot spune in cunostinta de cauza ca e ok. E cea mai inalta dintre fetele de acolo si ma si bat toti la cap de ce nu o agat, ca si eu am 1, 91 si privesc peste cheliile celorlati Probabil celelalte fete erau prea micute si de asta aveai tu impresia ca esti prea inalta. De timiditate ar fi bine sa te debarasezi, pentru ca cei timizi au cel mai mult de pierdut in viata. Trebuie sa te gindesti ca nu esti cu nimic mai prejos decit ceilalti, sint si ei oameni ca si tine. In momentul in care stai si-i asculti ai sa vezi ca sint oameni de la care ai de invatat dar si destui sub nivelul tau intelectual, deci nu ai de ce sa te simti timorata.
CITESTE JURNALUL EROTIC A UNEI ADOLESCENTE DE 16 ANI! AR FI MISTO SA O GASESTI LA TINE IN ORAS, PRESUPUN K LA BIBL LICEULUI NU ESTE!
Cristian2026 întreabă: