| Ioana300 a întrebat:

Ce inseamna "Karma"?
Funda la cel mai explicit raspuns big grin

Răspuns Câştigător
| TonyTZu a răspuns:

Prin karma (sanscrită: कर्म, karman, pali: kamma - efect, faptă) este înțeles un concept filosofic-religios, prin care fiecare acțiune - fizică sau spirituală - are în mod inevitabil o urmare. Aceasta nu se manifestă neapărat în actuala viață.

"Karma" înseamnă acțiune. Pentru a înțelege mai bine conceptul de karma, Swami Vivekananda în cartea sa, "Raja Yoga", folosește exemplul unei pietre aruncată în vid (unde forța gravitațională a planetelor nu există). Orice piatră arunci în acest mediu se va întoarce în cele din urmă la tine, cu un moment (masă x viteză) egal cu cel care l-ai folosit pentru a o arunca. În același fel, orice acțiune se întoarce în cele din urmă, egal și in aceeași formă, la cel care a inițiat-o.

De ce nu este acest concept evident pentru noi toți? Explicația yoginilor himalaieni este: "pentru că uităm". Uneori, efectul acțiunilor din trecut se manifestă la un moment ulterior în aceeași viață, alteori se actualizeaza doar într-o viață viitoare, când condițiile sunt propice. Chiar când se manifestă în viața actuală, noi am uitat de mult acțiunea respectivă. Și nici nu putem vedea întotdeauna legătura, pentru ca ea nu este doar la nivelul fizic, material. Căile "Domnului" nu sunt întotdeauna ușor de înțeles. Este nevoie de o adâncă profunzime spirituală.

Chiar mai dificil este să poți vedea conexiunea cu o faptă dintr-o viață anterioară, mai ales când cei mai mulți dintre noi ne întrebam încă dacă așa ceva chiar există.

Karma nu înseamna neapărat ceva rău, și nu are decât o legătură extrem de vagă cu ideea creștină de "păcat". Nu este o pedeapsă. Este pur și simplu legea firii, unde ceea ce semeni, aia culegi. Faptele bune se vor întoarce cândva la tine, la fel ca și cele negative. Depinde ceea ce proiectezi în viață, în fiecare moment.

Pe scurt, karma este un concept religios si filozofic prin care fiecare activitate, decizie fizica sau spirituala are o urmare obligatorie, pozitiva sau negativa.

6 răspunsuri:
| ihavenoidealel a răspuns:

Dacă faci bine primeşti bine, dacă faci rău primeşti rău. big grin

| Sociopat a răspuns:

Impusti un caine pe strada ca asa ti s-a sculat tie.Peste cativa ani un pittbull iti sfasie beregata.

| Public22 a răspuns:

Karma este echilibrul dintre bine si rau. Daca faci rau, rau gasesti. Si invers. Sper ca ai inteles.

| MissDevilish666 a răspuns:

✰ Prin karma ( care înseamnă efect, faptă ) reprezintă un concept filosofic-religios, prin care o acțiune ( fizică/spirituală are în mod inevitabil o urmare.Nu se manifestă neapărat în viața reală.
http://www.normal-paranormal.ro/....../index.php

| Anca15432 a răspuns:

Conceptul de "karma" provine din religia budista si sustine ca fiecare acțiune,fizica sau spirituala, are în mod irefutabil o urmare,nu neaparat in viata prezenta."Karma" nu se refera neaparat la ceva rau,are o asemanare foarte vaga cu conceptul de "pacat" al crestinismului,ci subliniaza strict legea firii,astfel ca ceea ce semeni, aia culegi sau cu alte cuvinte, daca faci bine vei fi raspatit cu bine, daca faci rau, vei fi rasplatit cu rau. Sper ca te-am ajutatwinking

Întrebări similare