| SimpleSergio a întrebat:

Ce inseamna om de succes si cum poti fi unul dintre ei? Va rog sa definiti cat de bine puteti acest termen..pt a intelege atat eu cat si altii acest "fenomen" big grin

Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Un om de succes este o persoana care a reusit, prin eforturile proprii, sa-si puna in valoare calitatile native, precum si pe cele pe care si le-a cultivat de cand a inceput sa traiasca constient ca, de el depinde lumea in care vrea sa traiasca.
Un om de succes, este o persona care exceleaza intr-un anumit domeniu de activitate si care da maximum de randament in domeniul pentru care s-a pregatit si care are performante ce sunt evaluate de persoane care conduc acel domeniu. Oameni de succes in sport sunt de exemplu: Nadia Comanici, Ilie Nastase, Ion Tiriac etc.
Oameni de succes in afaceri in Romania sunt: Ion Tiriac (care si-a investit castigurile obtinute din tenis in afaceri si care a devenit o personalitate in acest domeniu), Gigi Becali la care s-a facut referire (care nu are scoala insa are un simt al afacerilor deosebit si o inteligenta nativa), care cumparand pamant ieftin in zone foarte bune, imediat dupa revolutie, l-a vandut la sume de sute de ori mai mari decat cele investite si asa a ajuns la bogatia de acum. Viorel Catarama este de asemenea un om de succes dar care nu a ramas mult timp pe val. Avem multi oameni de succes in lumea medicala, care au recunoastrere internationala, in stiinta, in tehnologie, dar care nu sunt valorificati cum trebuie in tara la noi si exemplele ar putea continua.
Ce este comun acestor oameni, este perseverenta, implicarea, daruirea, munca si chiar spiritul de sacrificiu, daca stam sa ne gandim cum Gabriella Szabo, o mana de om, a reusit ani la randul, sa se mentina in topul atletilor si sa castige atatea medalii de aur la competitiile internationale. Cate ore de antrenament, cate renuntari la preferintele proprii si cata munca implica mentinerea in forma si fara acestea n-ar putea sa fie asa de buni in domeniul in care activeaza. Deci, elementul comun este munca, punerea in valoare a calitatilor personale, un oarecare noroc (sa prinzi sansa care ti se ofera) si dorinta de autodepasire. Suficienta este moartea progresului si de aceea nu trebuie sa ne multumim cu ce am obtinut azi, trebuie sa dorim ca maine sa fim mai buni, mai performanti.
Eu, cca 20 de ani, am fost director, spre exemplu si stiu ce inseamna sa ajungi intr-un post de conducere, prin munca ta si cat de mult trebuie sa-ti dramuiesti timpul pentru a face fata, profesiei, familiei si mediului social in care traiesti si sa poti sa fii bun in fiecare din acest domeniu. S-ar putea scrie o carte despre succes si obtinerea acestuia. Iti propun sa citesti Pavel Corut, care are carti in domeniul de care esti interesat si din care te-ai putea inspira sa fii si tu un om de succes in viitorul tau. Eu oricum iti doresc sa reusesti in tot ce-ti propui si sa fii sanatos ca sa poti face fata solicitarilor unui om de succes.

8 răspunsuri:
| madonica a răspuns:

Oau ce cuvant frumos, miraculos...Este necesar sa te nasti cu stea in frunte sau sa fii un aluat bine dospit.
Un om de succes-ce se poate intelege asta? iti pot da un exemplu-pe domnul GIGI Becali care a cucerit in proportie populatia romana si are cam tot ce si ar dori un om:faima familie bani respect admiratie invidie etc... Sper sa iti placa definitia mea

| zuzu_1842 a răspuns:

Pai poti fi un om de succes nu neaparat prin aparitia in lume....vedeta si alte chestii de genul....in primul rand trebuie tu sa iti demonstrezi tie ca esti o persoana puternica si ca te dedici cu totul in actiunile tale...acestea pot fi chiar scoala....munca...sti....poti fi un om de succes mai ales prin caracterul tau....succes in viata iti doresc si sper ca te-am ajutat cu raspunsul meu macar putin:X bye bye

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptr mine un om de succes este un om care a ajuns undeva mai sus intr-un anumit domeniu numai si numai pe munca lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi place mai mult supravietuitor. un om de succes? o vedeta. un sportiv campion, un carierist, medic, pilot, militar sau un bun afacerist.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca daca tu vrei sa ajungi un om de succes trebuie sa ai foarte multa incredere in tine si sa muncesti putin mai mult pentru a ajunge in varf, dar totul se face cu grija si cu atentie...ai incredere in tine si totul va fi ok!
ps:trebuie sa ai si ambitia de a ajunge cineva.

| SilviuDum a răspuns:

Spun om de succes, unui om care are o viata satisfacatoare din toate punctele de vedere. Un stil de viata cladit pe o fundatie solida.

Pe scurt... un om implinit. Atunci cand o duci bine financiar si ai tot ce-ti doresti, cand ai relatii foarte bune cu cei din jurul tau, cand ceea ce faci aduce valoare societatii. Cand numele tau devine important pentru ceea ce esti si ce oferi.

Eu de exemplu nu cataloghez o persoana ca fiind de succes doar pentru ca are bani. Banii mai degraba tin scorul asupra valorii muncii tale. Dar asta este si relativ, pentru ca poti face bani o vreme, prin ilegalitati, in timp ce stai pe o fundatie subreda. Cand poti pica de pe o zi pe alta, nu te pot numi de succes. Poti spune doar ca o duci foarte bine financiar, acum.

Daca vrei o explicatie mai detaliata cu exemple pozitive si negative, iti recomand articolul: http://liber-angajat.ro/ce-inseamna-om-de-succes/

| Rujoiu a răspuns:

Am postat de curand un video pe aceasta tema:
http://www.traininguri.ro/ro/video-da-se-poate/
(vorbesc despre cum gandesc oamenii de succes si ce poti face sa ajungi unul dintre ei)

| iubireamea a răspuns:

Sa fi un om de succes inseamna sa ai tot ce vrei si sa ai practic lumea la picioare