Romania este denumirea oficiala data de lingvisti, istorici si geografici teritoriului situat in SE Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la N de Peninsula Balcanica si la Tarmul NV al Marii Negre. Acest termen, pentru romani, inseamna mai mult decat atat! Inseamna un ideal, un viitor comun, construit prin eforturi titanice de a nu fi asimilati de catre alte popoare si bazat pe o istorie impresionanta. Am luat un zece la romana pentru eseul ce a avut si partea asta in el
Locul unde m-am născut, unde am învățat să merg... unde am intrat prima oară pe porțile școlii de mână cu mama... unde mi s-au întâmplat lucruri bune, dar și rele și nu mi-aș da țara pe nicio alta
.
O țară unde se poate întâmpla orice!
Tara unde infractorii umbla liberi pe străzi, străzi pe care se joaca copii și unde fac trotuarul prostituatele!
Tara în care mor milioane de oameni din cauza legilor nerespectate, unde copiii sunt obligați sa cerșească; țara unde au salariile mari cei din guvern, parlament etc, iar un om care muncește din greu o viata întreagă are o pensie/salariu de rahat!
Asta reprezinta Romania pentru mine!
M-a invatat mama ca atunci cand nu am nimic bun de spus, e mai bine sa tac.
Dar partea frumoasa a Romaniei de ce nu o vezi? de ce vezi doar jumatatea goala a paharului?
R=rautate
O=omenie
M=mama
A=atitdine
N=nimic
I=iubire
Inseamna tara in care m-am nascut, imi place Romania dar uneori as vrea sa ma fi nascut in alta tara.
*-*
Pentru mine nu are părți bune.Mi-e frica sa și ies din casa din cauza chestiilor pe care le vad la televizor!
E o tara.O tara mai speciala decat celelalte pentru ca aici m-am nascut eu si aici se afla tot cei la care eu tin
Te cred, la televizor dau doar vestile/partile/stirile rele alea Romaniei!
Partile bune ...lipsesc
Pentru mine România reprezintă o ţară în care oamenii îşi uită istoria, o ţară care merge în jos şi care se va afunda până va dispărea. România este foarte frumoasă din punct de vedere al reliefului, dar degeaba e aşa dacă oamenii sunt superficiali şi leneşi. Regret că m-am născut aici dar trebuie să recunosc că e mai bine decât să fi fost african sau corean din Coreea de Nord. Aş fi preferat însă să fiu japonez, german sau rus.
Exceptând partea cu regretatul, sunt de acord cu ceea ce ai spus.
O ţară minunată, cu care mă mândresc oricând.
O tara mult prea prinsa in trecut si prezent pentru a mai putea privi spre viitor. Desi are partile ei bune singurul lucru care iese in fata este mizeria...
Romania...este tara unde m-am nascut,unde traiesc, unde invat, unde ma distrez. Tara aceasta este locul vietii mele, indiferent ce se spune despre Romania, aceasta continua sa fie o tara superba.
Locul unde am nascut.Un loc deosebit, chiar daca nu pare. Traditii ca ale noastre nimeni n-are.
Dar are și o parte buna....Pentru ca noi nu o putem păstra vin străinii sa o administreze!