Depinde de la caz la caz.
Sunt jocuri in care daca nu bagi bani, ai mult, foarte mult de pierdut si e mult mai dificil sa ajungi in top si sa te mentii.
Am jucat o perioada un astfel de joc, la inceput a fost frumos dar cu timpul tot ce mai conta in joc era cine baga mai multi bani, totul se rezuma la bani.
Voi vorbi putin despre acest joc numit "Grepolis" deoarece mi-am consumat timp si nervi pe el, in special din cauza "Golderilor".
Scopul jocului era sa cresti si sa cuceresti orase, pentru a creste orase ai nevoie de resurse si de timp, resursele se pot cumpara cu Gold, timpul de constructie poate fi consumat instant, din nou, cu Gold. Apoi revenim la cucerirea oraselor, aici esentialul sunt trupe, trupe care din nou se pot face instant, tot ce mai ramane e timpul pe care-l pierd trupele in deplasare, care si ala poate fi scurtat.
Daca un jucator simplu atinge 3000 de puncte in doua zile stand mai mereu online, tu daca folosesti Gold, poti ajunge la 3000 de puncte in cateva ore, poate chiar si mai putin. La fel si cu trupele. Totul se rezuma la cati bani esti dispus sa bagi, daca bagai fara numar, in cateva zile intreceai si cel mai bun jucator de pe lume, chiar daca aceasta era deschisa de luni bune.
Acum adevarul este ca si preturile erau destul de piperate, dar chiar si asa existau jucatori care bagau sume bune in acel joc, si cand zic sume bune nu ma refer la sute de lei, nu ma refer la sute de euro, ci la mii, mii de euro, asta lunar. Acum ce e drept pe acest joc vei intalni oameni de toate varstele, de la copii pana la pensionari.
Personal cat am jucat acest joc nu am bagat nici un ban, dar chiar si asa am avut unele mici avantaje care sunt considerate "normale" si chiar si asa mai mereu eram in top 100, iar cea mai buna pozitie a fost pe locul 8, asta pe o lume in care nu erau jucatorii "de top".
In schimb am bagat bani pe un alt joc SA:MP, prima data pentru premium, si a-2-a oara pentru Unban suma a ajuns undeva la 100 de lei, dar banii mi i-am scos cand s-a deschis un server nou, am tras tare si am avut si noroc incat am vandut bunurile si am scos o suma decenta(undeva la 20-30 de euro), acum desigur, timpul tot pierdut a fost, dar si cand m-am lasat le-am dat bataie de cap adminilor
Acum daca merita sau nu, e greu de spus, pana la urma odata si odata tot te lasi de acel joc, dar daca iti permiti si ai o limita, why not?
Daca te-ai plictisit de jocul ala, inseamna ca a meritat cu varf si indesat banii pe care i-ai dat, ceea ce este de fapt foarte corect si normal.
Ca nu poti sa joci ceva, ce nu ai, nu?
Deci, il cumperi si daca te joci cu el, inseamna ca l-ai folosit si au meritat banii dati pe el.
Dar hai, nu-ti mai fa probleme cu jocurile, ca incepe scoala, iar focusul si prioritatile raman la scoala, nu la joaca.
Si tu la varsta asta, inca te mai joci pe computer?
Altceva mai "matur/adult" nu ai gasit sa faci?
Fiecare cu timpul lui liber
Am de astept 2 ani sa dau iar bacu ca prostii au crezut ca copiez
Am destul timp sa muncesc si sa ma joc pe pc
Mereu mi-au placut jocurile pe pc
O recunosc sunt putin dependent de jocurile pe pc dar nici sa stau toata ziua la pc
Am un serviciu(propria firma si a celui mai bun prieten bien firma e mult spus e un garaj unde facem pc-uri sau reparam pc-uri) am prieteni cu care ies pe afara si am si frati de care sa am grija
Ma relaxez cand ma joc pe pc
Lipsa de maturitate, isi spune cuvantul.
Cu alte cuvinte, tu iei viata in joaca, chiar si la varsta asta, cand oamenii o trateaza cu seriozitate.
Tu cum te relaxezi?
Eu jucand jocuri pe pc
Tatal unui prieten a lui fratemiu se joaca fifa si are 50 si ceva de ani
Deci eu inca sunt bine