anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Citeam o întrebare în care o fată de 14 ani cerea indicații despre cum să se apuce de fumat, iar reacțiile au fost pe măsură, cele arhicunoscute.

Una din ele, clasică de altfel, sună cam așa: „de ce vrei să te apuci? Vrei să fii în rând cu lumea sau cum? Crezi că vei fi considerată mai interesantă? Nu ai pe ce da banii? Știi efectele negative? Ai idee cât de greu e să renunți la dependență? Îți aduce vreun beneficiu real?".

Eu n-o înțeleg p-asta cu: vei fi considerat mai interesant.
În primul rând, un pachet de țigări nu e chiar scump. Vreo 15 lei și ceva.
Mergând pe stradă într-o zonă cu oameni e imposibil să nu dai de un fumător. Toată lumea poate face asta, cu ce ieși în evidență? Oricine poate trage dintr-o țigară de două ori și să expire. Și nu cred că toți fac artă din scoaterea fumului.

Sinceră să fiu, cred că lumea se apucă de curiozitate, mai ales adolescenții, cel mai mult dintre toate cauzele, voi ce credeți?

De ce e considerat special cineva care e la fel ca ceilalți? Mi se pare un paradox. Ăsta e mesajul întrebării. Puteți avea în vedere și trendul cu oalele-n cap, iPhonurile utile doar pentru jocuri și pentru poze în cazul snobilor, etc.

Răspuns Câştigător
| JucărieLEGO a răspuns:

Un pachet de tigari e doar 15 lei si ceva? Poftim? E ieftin? Pai sunt si dementi care fumeaza pachete pe zi. big grin Cel putin o tigara pe ora. Acum inmulteste numarul de zile pe luna cu pretul. Ia vezi cati bani irosesti lunar, in multe cazuri si din bugetul parintilor.
Sa incerci sa intelegi acest "fenomen" sau cauzele lui e ca si cand ai vrea sa intelegi religia. Ce nu prea e rational, evident ca nu poate fi inteles.

31 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am si eu prieteni care fumeaza si cate 3 pachete pe zi, si au pielea galbena si dinţii stricaţi