Bine. Eu tot imi doresc un ciine cihuahua. eu sunt clasa a 8. si vin destul de tirziu acasa pe la 6:00. eu am 2 ciini afara dar imi doresc un cihuahua in casa. traiesc in casa pe pamint. am incercat toate sfaturile de pina acum si nu m-a ajutat. sfaturi va rog!
Pai.....si eu m-as intreba acelasi lucru! dar te pot ajuta! in primul rand arata-le ca esti responsabil si ca te poti ocupa de el. daca si atunci te refuza spune-le ca vei fi cuminte mereu si vei asculta orice iti spun ei. daca si atunci te refuza intreabai ce vor sa faci pentru ei. Sper sa te ajut bafta!
Uite cum am facut eu: M-am rugat de mama timp de vreo 6-7 sau chiar 8 ani. Orice ii spuneam, orice faceam nu mergea. Uneori o rugam de vreo 5-6 ori pe zi in fiecare saptamana. De fiecare data primeam acelasi raspuns "Cand o sa imi vii de la scoala cu carnetul plin cu 10 si cand o sa fii responsabila (adica atunci cand iti faci curat in camera, casa, hol, baie, etc.) atunci o sa-ti iau un caine!". Bineinteles, eu aveam note mari pe atunci (si acum) si faceam curat in casa ca sa ii arat ca sunt responsabila. Raspunsul era: "PAi nu este de ajuns sa faci doar o zi/doua/trei curat in casa! Trebuie sa faci mereu".
Pe de alta parte, tata imi spunea: "Cand o sa-mi arati ca poti sa ai grija de el, atunci o sa mai discutam". De fiecare data ma intrebam "Cum pot sa am grija de un caine daca nu am un caine?"
Si asta se petrecea mai mereu. Am avut o gramada de ocazii ca sa-mi cumpar caine, si parintii mei acceptau, dar cand ajungeam la o matusa, la o vecina sau la o colega de munca de-a lui mama, sau chiar la telefon, primeam acelasi raspuns: "L-a dat!". Asta ma descuraja mereu pe mine, credeam ca nu o sa am parte de asa ceva niciodata.
Au trecut cativa ani de atunci (vreo 3) si catelusa mea de la tara a nascut doi fratiori (o fata si un baiat). Dupa trei luni de atunci, am spus "Eu o iau acasa pe Lucky! (fata)". Mama nu fusese de acord. Dar la plecare, cand ne-am strans in fata curtii cu toti, eu o aveam pe Lucky in brate. Am vazut-o pe mama ca se uita la mine ca nu o bagasem in curte. Dupa vreo 30 de secunde am intrat cu ea in masina. Nimei nu mi-a spus nimic. Au intrat si ceilalti si am plecat spre casa. Eu eram in culmea fericirii. Acum, ea are 10 luni si mama o iubeste cel mai mult
Nu stiu daca te-a ajutat ce ti-am spus, dar poate te inspira la vreo idee, ceva