De ce vrei sa indulcesti lucrurile care oricum sunt amare?
Asta e unul din cazurile alea in care mai bine spui un adevar dureros, decat o poveste frumoasa.
Ideea e simpla, cu cat incerci sa indulcesti despartirea, cu atat va ramane loc mai mare de interpretari, iar asta inca ii va da sperante, deci sa nu-ti fie mare uimirea daca se milogeste, si te streseaza cu cereri de impacare.
Ideea era ca prea usor se despart cuplurile in ziua de azi. Daca in perioada de prietenie nu e valabila faza cu la bine si la rau, cum ar putea fi in casnicie? Caci in privinta asta sunt doar doua cai de a incheia o relatie: casnicie sau despartire. Si daca atunci cand te duci la altar si spui da in fata martorilor de fata si dupa x vreme te desparti - unde mai e comitmentul?!? De asta zic - la greutate se vede calitatea de OM si nu de copil.
In cazul de fata ei sunt doar niste adolescenti, nu e asa de mare drama ca si cum ar fi vorba despre un divort, cum cel mai probabil nici in relatia lor nu a fost vorba despre iubire, ci de o simpla atractie care s-a consumat.
Nu este ca vreau sa indulcesc, dar nu vreau sa ranesc pe nimeni. Si chiar imi pare rau.Doar ca e o presoana draga si nu vreau sa sufere, cel putin nu foarte mult.
In primul rand asta nu era nici de cum o casatorie, era o relatie care s-a stricat dupa trecerea timpului.Prioritatile mele s-au schimbat si nu vreau sa raman intr-o relatie cand acel cineva nu se gandeste la viitor.Aa om si copil e acelasi lucru. Ce cand esti copil esti vreun animal sau? Iar aceasta nu e o decizie de-a pune capat unei casatori sa stii ca mai sunt oameni seriosi care nu ar pune capat unei casatori. E o relatie, doar atat, cu niciun gand de casatorie
Ii spui frumos ca ti s-au dus sentimentele si ca-l vezi ca pe un prieten.
Nu e nimic grav/ de mahala asta.
Daca un doctor ar face operatie pe cord deschis fara anestezie, ar durea sau? Nu exista despartire nedureroasa decat in cazul cand amandoi nu mai simt nimic unul pentru altul. Dar chiar si atunci doare pentru ca atunci cand ti se rupe de cineva il ranasti in mod deliberat. Sau poate nu... Oricum ar fi, despartire fara victime nu exista. Cu fosta logodnica ghici ce mi s-antamplat? Am avut o perioada foarte neagra din viata in care pur si simplu eram distrus. Eram impreuna fortati de imprejurari... Si ghici ce s-antamplat? Acum fosta logodnica e nevestica mea si ne iubim in fiecare zi din ce in ce mai mult. Nu te descuraja de o perioada mai grea. A trecut ceva vreme pana sa ne re-indragostim unul de altul si asta ne-a facut mai puternici ca si cuplu.
Da tu, dar eu sunt tanara si nu simt ca am mai avea vreun rost sa ramanem impreuna cand deja nu mai simt nimic pentru el.Dar ca am tinut la el si nu vreau sa-l ranesc chiar imi pare rau dar nu mai pot ramane intr-o relatie care nu mai simt nimic pentru acea persoana.
maya_9227 întreabă: