Unde auzi tu copii aia? La colt de strada?
Daca ai depresie, vorbeste cu parintii tai sa te duca la un medic psihiatru, fiindca depresia este tratabila!
Lipsa de ducatie, lipsa de modele reale de viata *( artiști, sportivi ), pupați in c#r de mici cu bani si cadouri scumpe fără sa aibă performanta *( la un sport, la școală)! Le cumpara părinții lipsa de afecțiune si timp cu iPhone 16 si bani din care 80 % se duc pe băutură, tigari sau Droguri!
Vreo 4 - 6 curele pe fundul GOL le-ar da iute un reset din fabrica!
Este o știre serioasă, că un adolescent în străinătate s-a sinucis "ajutat" de Chatgpt și este mare scandal acolo. Simplu, lipsa de educație de la familie primită!
Uită-te unde locuiesc cei cu "gânduri de sinucid"! În mediul urban, majoritatea!
Acolo nivelul de trai este ridicat, părinții sunt absenți pentru că au n joburi, iar copilul rămâne singur între 4 pereți, cu un telefon în mână.
Când se vorbește despre "generația cu cheia de gât", se vorbește de fapt despre libertatea pe care o aveam noi copii atunci! Nici atunci părinții nu erau acasă la mulți copii! Dar, nu stăteam închiși în casă, cu un telefon în mână.
Ci socializam, ne jucam împreună. Atunci, "afterschool" era curtea blocului, școlii de unde nu mai intram în casă până se întuneca!
Lipsa ne implicării reale, a părinților acelor copii, ia adus să comită acele fapte, fiindcă iubirea ne implicarea ne susținerea lor, a fost una crudă și iresponsabilă din partea acelor "părinți" ce tickok Facebook insta este mult mai importantat decât copii lor, familia lor de acea de cele mai multe ori vedem cum copii ajung drogați, să fumeze să consume alcool de la vârste semnificativ de fragede!, ei considerând în cercul lor de prieteni, că ar fi ceva cool mișto o "jmecherie mare", să comită asemenea prosti, inconștiente!
Am văzut foarte multe cazuri cum copii, minori, adolescenți, chiar și tineretul, ajung să-și curteze viața din cauza la tot felul de substanțe!, la tot felul de întâmplări pe care asta arată enorm de clar realitatea din acele famili, căci n-au fost părinți apți să-și îndrume copii, săi pregătescă pentru viața asta...săi asculte cu inima și sufletul parintesc!, cu Adevârat și nu pe repezeală o discuție cât un scrol pe ticktock spune ce ai de zis si gata, n-au fost înțeleși și marginalizați, judecați dați laoparte, iar ei au simți căs ne înțeleși și abandonați de către propile lor familie, ei luând la disperare asemenea decizi ce iau pus în situația de a-și pierde viețile! Dumnezeul și Isus Hristos săi ocrotească pe toți copiii ne înțeleși de nimeni și chiar familie lor, este complit de tragic, si foarte dureros să vezi tineri cum ajung să-și ia viața pentru niște chestii ce ar fi putut evitate cu siguranță, dacă erau înțeleși ascultați susținuți un pic, poate că pentru uni dintre ei nu era nevoia de multă atenție și implicare, si s-ar fi putu evitate cu siguranță...lor. generația de astăzi nu știe în cotro so ia, nici măcar ei nu știe ce vor de la viață cei mai mulți dintre ei, trăiesc foarte haotic și nu se gândesc la ziua de mâine, si nici nau intenția uni dintre ei să învețe o meseri, trăiesc așa cum le dictează "prietenile lor de pahar și de țigară în cel mai bun caz",...
Câteodată este de ajuns și un singur cuvânt din inimă real și Adevărat săi spui unui om săi arăți că el chiar contează cu Adevârat să existe pe lumea asta și să-l ridici de jos, pe o lume cu atăta indiferență și răutate, invidie, lăcomie și prostie fără margini, Nu suntem perfecți slavă lui Dumnezeu și Isus Hristos, dar eu zic că nu avem nimic de pierdut dacă rămânem oamenii unui cu ceilalți și mai lăsa naibi, îngănfarile astea fără de niciun rost, și să fim mai atenți unui cu ceilalți, săne ajutăm dacă este cazul și ne stă în putință ori cât de puțin ar însemna pentru uni dintre noi, pentru ceilalți, tot dintre noi, ar putea însemna foarte! mult!
Nu știu de ce uni dintre noi ne grăbim la orice pas săne punem o cumpănă, în calea unui celuilalt cu o atâta, ardoare și ne răbdare că a-și putea jura că dacă lași compara pe Ayrton Senna, cu uni tot dintre noi din păcate, ar rămâne el fără kilometrii, pe lângă prostia unora tot dintre noi, chiar este atât de greu și imposibil să fim oamenii și nu din evul mediu, avem o grabă din asta de a înrăutățit lucrurile foarte cumplită de primivit...
Eu cred că cei care trec prin așa ceva ar trebui ajutați, oricum oricine moare la un moment dat, mi sincer nu-mi este frică de moarte, deoarece știu că nu poți fugi de ea