anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce in magazine de astea mari, pretul la FIECARE produs se termina in,, 99? ". Adica de ce trec 9, 99 de lei la un produs si nu trec 10 lei fix? laughing)) Care-i faza? Partea proasta e ca nu imi da nici restul rolling on the floor)))))))) Cumpar 100 de produse si se aduna pana la 1 leu. Na. eu cu acel leu puteam sa fac multe. rolling on the floor) rolling on the floor)
Chiar imi pun intrebarea asta des. De ce 99, 99 inloc de 100? Daca stam putin sa ne gandem pentru ochi pare mai iefitm adica na... 2 cifre inloc de 3, insa pacat ca diferenta este doar de 1 ban amarat.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O strategie de marketing extrem de eficienta.
tu ca si cumparator un produc de 9.99 il vei percepe ca are pretul de 9 lei, nu de 10 lei cum l ar percepe daca pe eticheta scrie 10.

e o chestie de psihologie bine studiata si care da roade

| Nemessys a răspuns (pentru suntserios):

Dupa cum am zis si in intrebare, posibil sa fie si asta. Dar tu ai zis mult mai indetaliat si corect. Ai drepapte. Si mie imi da impresia uneori ca e 9 lei. Totusi. chiar pare mai ieftin ceva cu 9, 99 decat cu 10.00. happy Ca multi se iau dupa primul numar, restul nu mai conteaza.

| Albinuța767 a răspuns:

Cred nu știu sigur, s-ar putea că acel bănuț să adune pentru o situație, adică pentru un om bolnav. Nu știu sigur, eu așa mă gândesc.

| Nemessys a răspuns (pentru Albinuța767):

In niciun caz... Dar mersi de parere.

| suntserios a răspuns (pentru Albinuța767):

Mda, lol, nu traim in lumea perfecta

| EugenEB a răspuns:

Prostesc batranii, cred ca in loc de 10 lei este 9 lei.

| Nemessys a răspuns (pentru EugenEB):

Da... De asta am zis ca intr-un fel inseala ochiul. laughing) Cand vezi 10 lei parca e...,, scump" dar cand vezi 9, 99, mmm parca e altceva. rolling on the floor