Tot ce poti face e sa ii compatimesti si sa ii lasi asa vada singuri unde au gresit. Daca esti impacat cu tine nu te mai lovesc rautatile altora
Se spune ca domnia si prostia au granita comuna.
Adevarul e ca si una si alta se platesc.
Se mai spune ca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Fii atenta si pe viitor ajuta numai pe cine merita.
Pentru ca, de multe ori, oamenii buni sunt luati drept naivi(ca sa nu spun altfel) si ceilalti abuzeaza de bunatatea lor. Cel mai bine este sa nu le acorzi importanta rauvoitorilor si sa nu te consumi din orice prostie pe care ei ti-o spun.
Esti prea naiva. Invata sa mai spui si nu. Ma bucur ca esti buna, dar in ziua de azi bunatatea este luata peste picior, trebuie sa fi mai puternica.
@g3orgy si eu am fost luata peste picior in clasa a 7a din cauza ca nu ma "integram" sau ca nu eram "fitoasa" si eram buna la suflet, mereu ii ajutam pe ceilalti si ei m-au rasplatit (colegii) batjocorindu-ma fara mila, se luau de cum aratam si radeau de mine, odata am mers impreuna la pizza si nimeni nu vroia sa stea cu mine, am stat cu diriginta singura, vai cat i-am urat, iar eu naiva le dadeam temele sperand sa uite sa ma batjocoreasca. @g3orgy am deschis ochii la lume inca de pe atunci, cei buni sunt batjocoriti din cauza ca altii sunt invidiosi si profita de bunatatea mea, a tuturor celor buni, atunci mi-am dat seama ca trebuie sa fi "nesimtit" (scuzati expresia) in ziua de azi, altfel nu existi.
Cel mai bine ar fi sa nu-i bagi in seama, ignora-i. Nu esti tu de vina fiindca esti buna, de vina sunt toti oamenii rai, dar daca ramai buna vei reusi sa castigi increderea si prietenia multor oameni, colegii tai sa te lase-n pace, sa nu te straduiesti sa le castigi increderea fiind rea, sunt multi alti oameni care inca mai sunt buni.
Asa se intampla totdeauna oamenii buni sunt luati de prosti, de aceea nu merita sa fii bun cu cei din jur.
Banuiesc ca tu si prietenii tai nu sunt din grupul acela "fitos" asta e motivul
Incerca sa te integrezi, baga-te in seama cu ei, incearca sa faci ce fac ei (dar nu toate prostiile) cu un limbaj mai colorat, cu modul de a fii, asa am facut si eu
si crede-ma o sa schimbe
nu foarte mult dar ceva tot o sa se observe
Si nu mai fii "buna" cu toti
doar cu unele persoane, care la randul lor sunt "buni" cu tine
Asa se intampla de cele mai multe ori... daca esti bun nu esti respectat... daca esti rau, nici atat. Cel mai bine este sa fii atenta la situatiile in care merita sa fii buna(si in care sa fii buna) si la cele in care nu merita sa fii buna(in care sa fii rea). La fel cum a spus si Tepes, trebuie sa cauti dreapta masura intre bunatate si rautate si la fel cum a spus si harciog "E mult mai bine sa te stie lumea de nebun decat de fraier". Despre vorba lui harciog iti spun din proprie experienta ca este 100%adevarata si ca merita sa o asculti
.
Pentru ca unii stiu doar sa profite de pe urma bunatatii, naivitatii noastre.si eu sunt la fel ca tine.credeam ca sunt singura cu probleme de genul acesta. dar nu e asa...eu am inceput sincer sa ma obisnuiesc desi nu este placut sa vrei sa ajuti pe cineva, sa il sustii, sa dai sfaturi iar din partea lui sa primesti doar nerecunostinta, sa scoata vorbe despre tine.si alte chestii. e nasol rau. dar asta este.probabil trebuie sa invatam sa ajutam doar pe cine merita cu adevarat :d ca alta solutie nu vad.si eu m-am saturat de situatia asta si pe undeva ma doare ca nu pot face nimic.cand vad ca ma chinui, ma sufoc sa ii ajut.sa le fie bine.de multe ori ma gandesc la ei, sa fie ei fericiti si nu la min.si in schimb nu primesc nimic in schimb.