| Idwbma a întrebat:

De ce vreau să ies mereu cu prietenii chiar dacă ei nu pot şi mă refuză, nu vreau niciodată să stau acasă chiar dacă ar fi mai potrivit în unele situații, pur şi simplu simt că pierd o tonă de lucruri. Şi chiar dacă ies şi pur şi simplu stau tot mă simt mai împlinită decât dacă stau acasă. Mă simt cam ca o prizonieră dacă rămân acasă.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai esti copilas prea mica sa iesi cu ei, de aceea te refuza.
Stai acasa, ajuta-ti mama la treburile gospodariei daca iti mai ramane timp dupa ce inveti si-ti faci teme.

| dullcat a răspuns:

Buna.Studiile arata ca e absolut normal pentru adolescenti sa vrea sa petreaca timpul cu oricine altcineva in afara de parinti.Cu cat se avanseaza in varsta, cu atat scade numarul celor care mai prefera compania parintilor, majoritatea alegand prietenii sau alte cercuri sociale.
,, În adolescență însă rolul părinților pare să devină mai puțin important – la sfârșitul clasei a patra (10-11 ani) 50% dintre copii spun că preferă să își petreacă timp mai degrabă cu părinții, în clasa a șasea (12-13 ani) 32 % mai aleg părinții, iar la sfârșitul clasei a opta (15 ani) – doar 11% numesc părinții ca fiind persoanele alături de care să își dorească să petreacă timpul (Rosenthal & Kobak, 2007; Markiewicz, Lawford, & Doyle, 2006). Esența adolescenței o reprezintă desprinderea de casă și de părinți, orientarea spre lume și spre ceilalți, nevoia de a fi liberi, de a-și gestiona propria viață, de a fi autonomi.'' - https://corinadobre.ro/......-parintii/

| Hyperion7 a răspuns:

Probabil părinții tăi au fost stricți (sau încă sunt) și te simți ostila in propria casa.