În primul rând educația nu o primești doar din familie educația o poți primi și de la prieteni de la colegi de clasă de la învățătoare educatoare profesori și așa mai departe iar în al doilea rând de ce ți-ai pune problema așa de ce te-ar interesa de la cine primește educația important e că toate persoanele pe care le-ai cunoscut și toate lucrurile pe care le-ai învățat adus în punctul în care ești asta e tot ce ar trebui să te intereseze.
Educația ține și de receptivitatea copilului. Un copil ia exemple din multe părți, nu doar din familie sau numai de la o singura persoană. Eu spre exemplu nu o sa uit niciodată că un lucru simplu precum faptul că furculița se ține în mâna stângă și cuțitul în cea dreaptă când servești friptura spre exemplu, l-am învățat din exteriorul familiei mele.
Educatia vine de la parinti si bunici in primii ani de viata, dar si de la scoala, ca o completare a ceea ce ai invatat acasa.
Acum depinde de tine ce ai asimilat, ca nu exista limita impusa de parinti, bunici sau de altcineva, tu putand sa inveti toata viata, ca sa-ti cizlezei educatia si sa asimilei cunsotinte.
Poate vrei să spui "până la" nu "de la". Pe la 10 - 13 ani se dezvoltă gândirea critică și independentă, până atunci copii nu își pot face păreri proprii ci doar din ce aud, după nu mai sunt influențați de ce au fost învățați dacă gândesc independent. Deci nu te-a educat bunica ta deloc de la 12 până la 18, ci doar mama ta.
Educația începe din primele zile de viață. Amândouă te-au educat, dar în moduri diferite și în perioade diferite. Educația nu vine de la o singură persoană și nu se termină niciodată. Mama și bunica ta ți-au oferit fiecare o parte importantă din cine ești astăzi. Mama ți-a dat „rădăcinile", bunica ți-a dat „aripile" să crești mai departe.
anonim_4396 întreabă: