Eu nu am auzit pe nimeni sa zica asa.Este o exprimare gresita, dar poate unii asa s-au obisnuit sa vorbeasca.
La fel de aiurea ca "am DECÂT 2 mere","melodia e PREA frumoasă","UMPIC" în loc de "un pic","cîinele CARE îl am","vreau să descarc DUPĂ site", etc, etc...asistăm neputincioşi la violentarea barbară a limbii române...
Au probleme mari. te rog sa le cumperi cateva carti de gramatica sau literatura.Chiar au nevoie
Bafta.
)Cum sa zici ma"imi place despre tine"?!
Deci rad.Grea gramatica de clasa a V-a.
@aqualuna e mai greu cu pronumele relativ, ce să le ceri.
@Eu4EverX cu complementele e la fel de greu.
Sincer, de la "descarc dupa site", pana la "imi place despre acel tablou" este cale lunga(nu este critica la adresa utilizatorului aqualuna, care de altfel este si Expert) eu cred ca formele gresite amintite de Eu4Ever sunt cel mai adesea spuse astfel intentionat, chiar daca cel care le foloseste stie ca sunt gresite... i se pare ca suna mai bine, sau chiar mai rau, ca este "TRUE"! Eu cunosc cateva persoane care fac astfel. Exact cum a spus AQUALUNA: "asistăm neputincioşi la violentarea barbară a limbii române". Bine ai spus-o, nu degeaba esti expert TPU. Din nou vreau sa subliniez, nu a fost o corectie la ceea ce a zis aqualuna, a fost doar o parere. :-)
Eu nu am auzit pe nimeni asa dar am si eu niste exemple
"auzi x IESTE pe mes? " sau cel mai frecvent folosit in loc de EA se pune IEA sau IA
DeAna_1369 întreabă:
AleCzTheLover întreabă: