| KatherinneMilka a întrebat:

E normal ca adolescentii la o asa varsta frageda sa aiba rani adanci in suflet? cum se pot uita aceste rani? dau funda la cel mai ingenios raspuns!

Răspuns Câştigător
| Contrast a răspuns:

De ce te mira ca si adolescentii sufera?! Cine ti-a spus tie ca doar dupa ce ajungi la majorat vei cunoaste ce e aceea suferinta?!
Din prima secunda cand ai devenit o fiinta vie ai cunoscut ce e suferinta!
Am vazut la un ecograf 3D un bebe ce isi sugea degetelul in timp ce era in burtica mamei sale, iar medicul obstretician a intrebat-o pe mama daca este o sarcina nedorita...la care mama socata a raspuns ca da, neintelegand cum de medicul a stiut adevarul. Doctorita ii explica apoi ca bebe simte ca este un copil nedorit si sufera si isi sugea degetelul pentru a se linisti...
Suferim tot timpul, de-a lungul intregii noastre vieti. Suferim cand suntem singuri, suferim cand nu suntem intelesi, suferim cand iubim, suferim cand nu suntem iubiti..., suferi cand ne dorim ceva, suferim cand pierdem ceva drag, suferim cand nu putem fi unde sau cum ne-am dori...suferim pentru ca suntem limitati in timp, spatiu si nestiinta si cel mai mult cred ca suferim pentru ca stim ca mergem pe un drum ireversibil si niciodata nu ne putem reintoarce in trecut pentru amai putea schimba ceva.
E normal ca suferinta sa lase rani adanci in suflet...rani pe care nu le vei sterge niciodata, chiar daca vei vrea sa le uiti, poate in anumite cazuri vei reusi dar de cele mai multe ori nu. Asa ca invata sa traiesti cu ele...fac parte din tine, fiecare cicatrice iti va minti cat de puternic ai fost si cum din acea experiena de viata oricat ar fi fost de traumatizanta ai iesit invingator!

11 răspunsuri:
| VelvetLight a răspuns:

Pai cred ca si inainte, cu ceva ani in urma aveau rani adanci in suflet, dar nu si le exteriorizau sau nu aveau prea multe mijloace de a o face. acum exista mess, facebook si multe alte site-uri de socializare in care adolescentii sunt incurajati sa dea frau liber sentimentelor. acum, daca nu suferi dupa cineva, daca nu iti pui statusuri plangarete nu te integrezi in grup. asa e moda mai nou.winking

| VelvetLight a răspuns (pentru VelvetLight):

Si nu prea cred ca se pot uita...doar timpul te face sa uiti intr'o anumita masura.

| mgtow a răspuns:

Normal e doar daca nu au invatat de la sfaturile parintesti ca nu e vremea de gagicareala. Poate in timp scapa de acele ganduri sau raman cu ele.

| wolder a răspuns:

Au rani din cauza dragostei, familiei sau ce?

| KatherinneMilka explică (pentru wolder):

In general : prietenie, dragoste, familie.

| KatherinneMilka explică:

Nu vorbesc doar despre rani din dragoste! ganditi-va, exista si rani din cauza prietenilor care te-au tradathee hee

| Alexandra7201 a răspuns:

Nu este deloc bine, dar fiecare are viata lui cu greutatile sale. Ai putea sa-i povestesti cuiva de incredere tot ce ti s-a intamplat si asa te vei mai descarca, si cu timpul ranile se vor vindeca.

Răspuns utilizator avertizat
| mixxjim a răspuns:

Cred ca e normal, adolescentii au suferit dintotdeauna tocmai si pentru ca sunt adolescenti - resimt totul foarte puternic. ranile nu se uita, nu ai cum sa-ti uiti viata, doar se vindeca in timp, ca orice alta rana, nu mai dor asa de tare dar "cicatricea" ramane acolo. si mai tarziu, la maturitate sau la batranete, o sa "privesti" cand si cand acele cicatrici cu nostalgie si chiar cu drag - drag pentru tine si tineretea ta happy

| adellerbrt a răspuns:

Nu! Nu este normal...dar asta este viatasad Adolescenţa a fost considerată vârstă de aur, a marilor realizări, vârsta marilor elanuri, integrării sociale, vârsta participării la progresul social dar şi ingrată, a crizelor, anxietăţii, nesiguranţei, insatisfacţiei, contestaţiei, marginalităţii, subculturii, vârsta dramei, cu tot ce are ea ca strălucire, dar şi artificiu etc.
Ranile nu se pot uita, ci cu timpul ele se vindeca dar tot mai raman cicatrice...

| elyfel a răspuns:

Da e normal.si timpul vindeca toate ranile, da mai tine si de atitudinea lor daca au puterea sa treaca peste ele