| Lilikiri a întrebat:

Este corect Sau cè parere aveti despre a ramane in relatie buna de prietenie cu fosta ta prietena?

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Este pe atat de corect pe cat vrea fiecare sa fie. Eu personal cu unele foste n-am ramas in relatii nici macar de "buna ziua", ce sa mai zic de prietenie. Cu altele ne salutam daca ne vedem intamplator pe undeva. Depinde foarte mult in ce circumstante a avut loc despartirea. Daca unul din voi s-a simtit nedreptatit in momentul despartirii, sa fii sigur ca nu ramane loc de "buna" cand va vedeti, de prietenie nu poate fi vorba. Ramane loc de salut atunci cand v-ati despartit de comun acord si impacati cu situatia.

In ce priveste o relatie activa de prietenie platonica, eu unul n-am avut cu o fosta si sper sa nici nu am. La cum ma cunosc, nu as putea pur si simplu sa continui cu o relatie de amicitie daca acolo a fost dragoste adevarata. Prefer sa tai orice legatura si sa incerc sa o uit decat sa ne auzim frecvent si sa imi rasuceasca cutitul in rana chiar si fara sa vrea.

| StoicAnalysis a răspuns:

Eu unul sunt de parere ca nu. Pentru ca atunci cand ea isi va face un prieten, crezi ca aluia ii va conveni sa te vada mereu prin preajma prietenei lui? Sau chiar si in cazul tau, daca vei avea o prietena, crezi ca prietena ta nu va fi putin geloasa pe fosta ta?

In plus, va fi mereu ciudat. Pentru ca de fiecare data cand o vezi, vei tine minte ca obisnuiai sa fi impreuna cu ea. Si te vei gandi si la intimitatile pe care le-ai avut cu ea. Chiar daca esti cu actuala.

Replica asta cu "Hai sa ramanem prieteni" e spusa doar asa de curtoazie, pentru a nu face despartirea mai usoara. de fapt insemna in traducere libera "Vreau sa ne despartim si sa ne vedem fiecare de vietile noastre, dar las si eu eticheta cu "prietenia" ca sa nu par prea din topor."

| Miruna333 a răspuns:

Una e sa ramai in relatii buna si alta e prietenie. Prima e sa, iti lasi loc de buna ziua'' vorba aia, fara imaturitati, ranchiuna si asmd, si a doua inseamna sa pastrati contactul. Ambele sunt ok, dar a doua daca este in mod sanatos, fara sa te tina in loc din a mai cunoaste alte persoane daca tot vorbesti, petreci timp cu fosta si poate lucruri si mai intime. Acest lucru nu mai devine ok in momentul in care iti faci relatie