E pe dracu normal. Aia care zic ca dacă încă stai pe banii lor e normal vorbesc cacaturi. Nu mai e normal încă de la 15 ani așa ceva. E normal și sănătos sa existe o relație plina de comunicare cu părintele, valabil la orice vârstă. Dacă ca adolescent părintele Îți dă ora de venit acasă și Îți interzice sa mergi undeva e deja o problema. E normal sa tesfătuiască "ba..nu mi se pare ok petrecerea aia" și sa vorbiți, nu sa-ți zică ce sa faci doar pentru ca încă stai pe banii lor. Cu mentalitatea de genul creștem frustrați și copii speriați de bombe.
Vorbește cu ei.
Mereu va fi asa: Pana la 18 ani-Asteapta sa fi major si atunci faci cum vrei.
Cand ai facut 18 ani-Stai sa fi pe bani tai ai apoi...
Cand ai bani tai -Stai sa fi pe picioarele tale ca deocamdata mananci la noi si bani ii ti in buzunar
Dupa ce te muti -Da de ce pleci nu ai loc aici?
-Vezi ca venim pana la tine
-Nu iti aduce pe nu stiu cine in casa.
-Unde ai fost aseara de nu mai sunat? Asa iti pasa tie de mine?
Mereu va fi asa. Uneori este bine daca ai fost un copil problema dar uneori este exagerat deoarece parintii merg pe premiza aia: Daca face ceva eu is parintele lui eu trebuie sa il ajut financiar, moral, sprijin etc
Zic că și cu banii mei tot așa fac.
Asa sunt părinții. Dar discuta cu ei despre acest lucru, faptul de ati acorda mai multa libertate. Dar vorbește cand sunt bine dispuși. Vorbește cu blândețe și respect profund.
Nu, nu e normal. Este extraordinar de nociv un asemenea comportament din partea parintilor. Maica-mea si taica-miu niciodata nu mi-au interzis sau impus ceva...Mergeam prin cluburi pe la 15-16 ani. Ce-i drept, erau party-uri ziua dar atmosfera era tot de club
Iar de la 18 incolo, nu ma intrebau niciodata unde plec si de unde vin.
De la 20 incolo nici nu mai stiau cand plec din oras
Si sunt fata
)
Bine, eu de la 21 m-am mutat singura dar nu pentru ca ma stresau ei.
"Bine, eu de la 21 m-am mutat singura dar nu pentru ca ma stresau ei." ASta e diferenta dintre un bun de nimic si cineva independent. Mentalitatea, printre altele.
Pai, sincer, pana cand sa stau cu ei? Plus ca, daca eu de exemplu aveam azi un gagic, peste o luna altul etc, ce faceam? Le faceam alor mei parada de gagici? Nu puteam sa am o petrecere sau sa adun oameni la mine. Si lista continua.
Nu nene, cel mai bine e fiecare in intimitatea lui.
Daca stai pe banii lor e normal, daca ai un servici si deja iti castigi singur existenta nu e normal
Cum să fie anormal? Am o facultate de terminat.
Si ce? E obligatoriu sa stai cu parintii tai?
Muta-te singur in chirie.I-ati un job/gaseste o activitate bine platita, astfel incat chiria sa fie intre un sfert si jumate din salariu si asta e.Esti major la 20 de ani
Daca stai in casa lor este normal. Daca esti la casa ta asezat nu este normal.