| zoey_1066 a întrebat:

Hei! Am 13 ani si vreau sa fug de acasacryingpuri si simplu mama nu ma intelege! am incercat sa vorbesc cu ea dar nu ma mai lasa afara deloc, nu vreau sa fiu sechestrata, o retardata care nu a iesit afara deloc in viata eicrying, vreau ma mor! nu mai pot!
P. S.:as vrea raspunsuri de la oameni care au trecut prin asa ceva, nu cei care o sa zica "ba fraiero! cum naiba o sa pleci tu de acasa?"
Vreau raspunsuri sincere si amabile crying

16 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Sincer si amabil: Pleaca de acasa. Crezi ca o sa te opresc? poate in raspunsul asta o sa fiu mai aspru, dar o fac doar ca sa intelegi.
Daca pleci de acasa unde te vei duce? ce vei face? unde vei dormii? ce vei manka? daca te vei duce la cineva din familie, sau la vreun prieten/prietena parintii ei/lui iti v-or suna mama si ii v-or spune unde esti, si atunci chiar ca nu mai iesi afarawinking
Uite, hai s-o luam altfel da? Te-ai gandit oare ca mama ta nu te lasa afara, tocmai pentru ca tu esti de vina? Ca te porti urat? si este ca o pedeapsa?
Te-ai gandit ca poate tu umblii cu handralai care poate sa te lasa "embarazada" cand vor?
Sau ca "prietenele" tale care tie iti plac, sunt niste scorpii care fac numai rele, injura si multe prostii?
Eu nu te-as lasa deloc pe tine afara daca as stii ca umblii cu "prototipi" dinastia. Te gandesti macar daca ai patii ceva ce v-a simtii mama ta? Daca dispari de acasa cat de speriata va fi si ca o vei face sa sufere enorm...
Dc? doar pentru ca tu ai fite, si vrei ca cea care te-a adus pe tine pe lumea asta, sa-ti faca poftele, chiar daca asta inseamna sa te risti pe tine.
Deschide ochii aia frumosi, si creierasu ala, si gandeste-te si la sentimentele ei. Incearca sa gandesti dc nu te lasa afara.
Esti si fata, tu le ai mai bine cu sentimentele, si eu ca baiat ar trebui sa fiu genu "nu-mi pasa", nu inverswinking
Sau ia-o si altfelwinking Sa zicem ca eu te cunosc, si stiu acum ca vrei sa pleci de acasa... imi iau o cagula, si ma stabilesc in fata casei tale. Cand fugi tu de acasa, astept sa te departezi putin de lume, si apoi te prind, te leg, te violez, iti scot un ochi, apoi te mai violez odata, te tai usor cu un cutit, te mai violez odata, apoi te omor si te violez iar.
Ce face? ce ai rezolvat? poate o sa-mi zici chestii de genu "mama frate esti nebun du-te draq daca te gandesti la asa ceva, du-te draq de nebun si parlit care esti".
Poti sa-mi zici ce vrei, eu ti-am zis toate astea doar pentru binele tau, nu pentru ca iti sunt impotrivawinking
P.s-In cazu meu e mai bine, ca daca vreau sa fug si ma prinde o fata si zice "vreau sa te violez" prost sa fiu sa o refuzlaughing dupa o sa zica ea "hopa"laughing Glumesc, m-am gandit si eu cateodata sa fug de acasa, dar am renuntat dupa ce m-am gandit logic putinwinking
Hai succeswinking si mai gandeste-te la prostia care vrei s-o faciwinking

| annkaa a răspuns:

CEau:*
nu este bine sa pleci de acasa adica nu mi-o lua in nume de rau dar serios? unde o sa te duci? o sa stai pe santuri unde o sa stai? eu iti zic asa:vb cu parintii tai adica cat de turci pot fi? sigur te vor intelege,mai lasa si u de la tine si incearca sa vb cu ei mai mult, spune-le cum te simti, mai ales ca nu te mai lasa afarastraight facevb cu ei...nu cred ca este cazul sa faci un asemenea gest,multi au avut pb mai mari ca ale tale nu spun ca tu nu aisadstiu cum te simti si eu am trecut prin ce treci tustraight facesi nu cred ca este ok pentru nici un adolescent de varsta ta, ti-am zis vb cu ei, trebuie sa te inteleaga nu decurge la un gest ca astasad...bye:*

| Alleee18 a răspuns:

Buna Zoey. Stiu cum e sa te certi cu parintii. Am avut si eu momente in care imi venea sa plec de acasa, sau chiar sa iau pastile si sa mor straight face, dar niciodata nu am facut'o.
Cand esti atat de suparata gandeste'te bine. Chiar acum 2-3 saptamani am vrut si eu sa plec de acasa, iar eu am 17 ani,si m-am gandit bine si am vazut ca nu am unde sa ma duc.sad. Am lasat lucrurile de la sine, am discutat cu ai mei si cat de cat s-a mai rezolvat situatia.
Gandeste'te ca esti micuta si prietenii nu te vor primi la ei, la rude daca mergi tot ii vor anunta pe ai tai.si asa cum s-a mai zis.tot acasa o sa te intorci,iar plecarea s'ar putea doar sa inrautateasca situatia. Eu zic sa ai rabdare iar cu timpul va fi tot mai bine,caci vei creste.
Sper sa iti revii si sa fii inteleasa. Multa bafta.
P.S. sa nu faci vreo prostie gen :pastile, nu asta e solutia. Cand simti ca nu mai ai pe nimeni langa tine, cauta'ma si te voi asculta.sad

| stweety10 a răspuns:

Si vara`mea a fugit de acasa din aceleasi motive si crede`ma pe cuvant ca s`a saturat de fugit, au adus`o acasa cu politia. Sa nu crezi ca dupa ce o sa fugi o sa se rezolve, din contra o sa se agraveze, pentru ca sigur politia te va gasi si te vor duce inapoi acasa, sau daca tu nu mai vrei acasa te vor duce la un centru de plasament unde va fi mai rau. Sau parintii tai se vor supara si atunci chiar nu vei mai avea ce face. Eu nu iti zic ceva de rau. Te inteleg si ai dreptate, nu e bine sa te tina inchisa in casa si stiu ca nu iti pica bine cand ii vezi pe ceilalti pe afara. Dar nu trebuie sa disperi, o sa se reolve, tu trebuie sa le arati ca esti responsabila si nu au de ce sa se teama pentru tine, trateaza totul cu calm ca sa le arati ca esti matura si in scurt timp te asigur ca se vor rezolva problemele. Eventual poti sa iti faci o prietena mai mare ca tine, in care sa aiba si ei incredere si sa te lase sa iesi cu ea. Sa sti ca nici pe mine nu m`au lasat parintii sa ies afara, i-am ascultat si cand au vazut ca sunt cuminte, ma rugau chiar ei sa mai ies la plimbare.

| MyFirstLove a răspuns:

Hey. Cred ca toti am avut senzatia asta cand eram mici si fara minte. Daca mama ta nu te intelege vorbeste cu tatal tau sau mai bine fa o sedinta cu aman2, ii chemai si le zici ca nu are rost sa se ingrijoreze ca de acum fata lor e mare si poate sa-si poarte de grija. Cu fugitul de acasa. nu-i bine, deocamdata lasa lucrurile asa poate rezolvi si o sa-ti para rau. Gandeste-te la prietenii tai la arinti nu o sa le fie usor nici lor ca sa te strige si sa nu mai raspunzi...]

| LolNope a răspuns:

Sincer,pleaca.
Crezi ca altii nu au probleme?
Prietenei mele de 14 ani i-a murit tatal,singurul din familie care muncea, ramane pe drumuri, crezi ca lumii ii pasa ca o copchilita de 13 ani fuge de acasa ca ma-sa nu o lasa sa umble hai-hui pe strazi?
Crezi ca mama ta degeaba nu te lasa sa iesi?
Probabil iti cunoaste anturajul si nu vrea sa te strice!
Imi pare rau,tu vrei raspunsuri pupincuriste,sa iti zic "Vai,saraca, ce rau imi pare pentru tine", dar eu iti dau unul sincertongueleaca de acasa, cat rezisti singura? Maxim o luna!

| ViseColoratee a răspuns:

Iubita, am vrut si eu sa fac asta o data. Dar mi-a venit doar pe moment. Dupa ce am realizat ce aveam in cap, mi-am luat adiolaughing.
Sincer faci o mare greseala daca fugi de acasa, pentru ca nu vei avea unde sa te duci si te vei intoarce inapoi, plus ca mama ta trebuie sa prinda incredere in tine daca vrei sa te lase afarawinking
Daca pleci de acasa nu vei dovedi decat ca esti iresponsabila si mama ta se va ingrijora mai mult, deci mai rau faci.happy

Uite cum am facut eu sa o conving pe mama sa ma lase singura la scoala, afara.etc. De fiecare data cand mergeam cu ea pe strada dovedeam cat de atenta sunt la traversare de exemplu, cand eram acasa imi faceam curat in camera si ii aratam rezultatul. si pana la urma am convins-otongue Trebuie doar sa o faci sa-si dea seama ca nu mai esti fetita mica a mamei, ca ai crescut.big grin

Sper ca te-am ajutat!love struck:* Bafta cu mama ta!big grin

| MihaelaDart a răspuns:

Nu-ti spun "ba fraiero" nici vorba,. ai toata libertatea ta sa fugi de acasa asta daca vrei sa devii un obiect sexual a traficantilor de carne vie care pandesc astfel de fete care au probleme in familie... Vrei sa ajungi asa?
Cand vorbesti cu mama ta nu o face razgaiat, nici sa tipi la ea, astfel nu vei ajunge nicaieri. Mama ta te protejeaza nimic altceva, daca asta e multumirea ta fata de parinti, este clar.

Apreciaza-ti parintii pentru tot ceea ce fac pentru tine si tu sa-i asculti. Cand vei deveni mama si vei deveni grijulie pentru pruncul tau la fel vei face, crede-ma.

Nu mai este viata de acum 10-20 de ani, atunci pericolele la orice pas nu prea existau ca acum.

comunica cu ai tai calm si te vor intelege, ii intrebi de ce nu si ce este bine in viata, si vei avea o portita de a iesi cu prietenii sa te joci, dar nu insista astfel vei complica mai mult probleme si relatia dintre tine si parinti.

Bafta!

| WeaponGirl a răspuns:

Imi amintesc ca si sora mea a fugit odata de acasa...crede-ma...tot acasa s-a intors happy nu rezolvi nimic cu asta, incearca sa-ti gasesti alte activitati inauntru si intelege-o si pe mama ta pentru ca inca esti mica si isi face griji pentru tine, nu te necaji degeaba cu astawinking

| Kamaaa a răspuns:

Uite am niste sfaturi bune pentru tine si eu trec cam prin acelasi lucru doar ca motivul plecarii mele nu e doar mama da-mi te rog un mesaj cu adresa ta de messenger si o sa vorbim mai multe :*

| zoey_1066 explică:

Va multumesc mult! Va iubesc, cele maibune raspunsuri :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o să-ţi spun "bă fraiero! cum naiba o să pleci tu de acasă?" pentru că poţi pleca de acasă pur şi simplu.Diferenţa este dacă tu conştientizezi ceea ce vrei să faci.Înţeleg că te cerţi mereu cu mama ta şi că nu va înţelegeţi deloc. Încearcă să vezi unde e problema. De ce nu te înţelege? Greşeşti cu ceva? Dacă tu consideri că nu greşeşti cu nimic şi problema este doar la mama ta,ar trebui să te gândeşti foarte clar ce vrei să faci. Dacă vrei să pleci de acasă, din start ar trebui să-ţi dai seama că va trebui să te descurci singură, trebuie să ai deja în minte un loc în care să stai şi pe cineva care să te înţeleagă. Mă îndoiesc că stai bine la toate punctele astea. Dacă găseşti o problemă şi la tine, remediaz-o. Dacă spui că ai încercat să vorbeşti cu ea, mai încearcă o dată. Vorbeşte cu nişte rude, prieteni, oricine care te-ar putea ajuta. Baftă!

| alexa123123123 a răspuns:

Pai sincera sa fiu, as vrea sa te ajut, mama mea nu ma lasa sa fac anumite lucrui si uneori simt ca innebunesc pentru ca vreau neaparat sa le fac, dar totusi, nu stiu daca as fi in stare sa fug, adica gandeste-te la urmatoarele lucruri:
1) unde o sa stai? (poate vrei sa stai la niste rude (bunica, matusa etc.) dar gandeste-te ca daca stai la ei, automat mama ta te va gasi, rudele tale o vor suna si ii vor spune un esti)
daca nu stai la rude, atunci unde? ai prieteni de incredere care sa te gazduiasca? daca da e ok, dar nu poti sta la prieteni pentru totdeauna.mai tarziu unde te vei duce? (la hotel nu poti fara bani, sper doar ca nu esti in stare sa iei bani de la maicata ca sa stai la un hotel)
2) cum o sa faci rost de bani pentru mancare? daca ai numa 13 ani nu te poti angaja ca sa lucrezi ca castigi bani.
3)oricat de mult o urasti, nu poti renunta la scoala, stiu e enervanta (nici mie nu-mi place) da trebuie sa ai macar BAC-ul ca sa poti deveni independenta din punct de vedere financiar si ca sa poti locui singura fara sa depinzi de parinti.(crede-ma, nici daca ai avea 18 ani n-ai putea sa te angajezi daca n-ai terminat o scoala)
4) crezi ca politia nu te va gasi? daca mama ta va dispera atunci clar ca o sa faca tot posibilul sa te gaseasca si asta include si faptul ca suna la politie.
5) mai exact ce nu intelege? ce nu te lasa sa faci? poate e ceva periculos pentru sanatate si atunci are dreptate.
te rog sa mentionezi ce nu te lasa sa faci ca sa pot sa-ti da mai multe idei/pareri.
sper sa nu te superi happy, nu vreau sa fiu nepoliticoasa dar incerc doar sa te ajut sa vezi ca sa fugi de acasa la varsta asta si sa devi independenta financiar e foarte greu.ca sa poti fugi de acasa, si sa traiesti independenta financiar trebuie sa ai macar BAC-ul si 18 ani.Nu stiu si n-am auzit inca de persoane de varsta ta care pot trai fara parinti.

PS: inteleg ca iti vine sa innebunesti, nu esti singura din lume pe care nu o inteleg parintii, dar sa fugi e o optiune greu de indeplinit. Eventual, incearca sa vb cu cineva care te intelege, cineva de incredere, daca mama ta nu te intelege. Poate tatal tau, bunica, bunicul, niste prieteni, colegi, nu stiu.Trebuie sa fie cineva care te intelege, nu se poate ca toata lumea sa fie impotriva ta.

| Stefania_8677 a răspuns:

Ai innebunit sa cum sa fugi de acasa

| ingerash01 a răspuns:

Ceao:X
nu te gandi la plecatu de acasaa big grin ar trebui sa ii zici mamei tale sa te inteleaga si pe tine ca esti adolescentaa si ai nevoie de libertate ar trebui sa te inteleaga big grin dar tot ce face face pentru binele tau :X incearca sa vorbesti mai mukt cu ea si sa ajungeti la un compromis big grin darrrrr nu te gandi sa fugi de acasa ca nu ai unde sa te duci sa stiistraight face

Sper ca tam fost de ajutor:X
te pup
ceao

| elenusatha a răspuns:

Lasati-o mha are si ea un necaz si eu st in aceeasi situatie ..am fugit de acasa si acum imi mg ft bine... daca nu mai poate si are unde sa plece sa plece.