| crybaby220 a întrebat:

Hei. As vrea cateva sfaturi pentru prima zi de liceu. Mi-e putin cam frica pentru ca eu de obicei nu prea socializez si sunt genul ala de tipa mai retrasa care asculta indie rock si se imbraca mai ciudat, dar totusi foarte sensibila. Cred ca toti o sa aiba o pare proasta despre mine avand in vedere faptul ca nu sunt cine stie ce frumusete si mai sunt si cam plinuta si vad ca asta cam conteaza acum... Oricum daca ajung sa ma cunoasca mai bine pot avea prietenii indelungate. Prietenii ma incurajeaza ca totul o sa fie ok, dar tot sunt cam speriata...

Răspuns Câştigător
| Ney a răspuns:

Asculta aici: In prima zi stai pe langa fetele care ti se par mai ok, asculta-le, studiaza-le comportamentul si daca ti se par ok baga-te in seama cu ele. Daca le auzi ca vorbesc despre un subicet comun cu al tau, intra in discutie si tot asa. Daca lor le place comportamentul/mentalitatea ta nu o sa se uite la aspect. Daca se vor lega de aspect, pleaca de langa ele/ei imediat caci nu merita sa ai asa priteteni! Si inca ceva: Nu baga in seama absolut nimic din ce iti zic de rau cei din jur. Pana la urma si la mine din 30 de colegi, doar jumatate imi sunt prieteni adevarati laughing restul doar amici cu care mai vorbesc din cand in cand. Sa nu iti fie frica, trebuie sa ai un singur gand in cap: O sa fie bine! big grin

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

DAca tot te complexeaza atat greutatea ta, de ce nu faci un efort sa slabesti? Poate vei fi mai sigura pe tine dupa. In ceea ce priveste liceul, n-ai de ce sa-ti faci griji, macar o fata-2 in clasa aia tot o sa gasesti cu care sa te intelegi, dar acum nici tu sa nu stai stana de piatra, du-te si comunica, e foarte usor in cadrul clasei fiindca poti pur si simplu sa te duci sa intrebi de nume si apoi intreti o conversatie.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Toti sunt speriati cand se formeaza un colectiv nou. Trebuie sa zambesti, sa nu pari fitos, arogant, inabordabil. Conversatiile pana la urma se leaga. E greu sa intrebi pe cel de alaturi ce pix Foloseste? Sa vezi ce se bucura?

| TheLifeIsGood a răspuns:

Tot ce pot sa iti zic este sa ai incredere in tine. Nici nu ai idee cat este de important sa fii increzatoare, astfel sunt de 1000 de ori mai putine sanse sa se ia cineva de tine, un motiv pentru care ai emotii. De asemenea, daca pari si incerci sa fii increzatoare vei primi multe sanse, multi se vor imprietenii cu tine si, da...e important asta la liceu. Iti recomand cartea,, Jurnalul unui adolescent timid'', e draguta, mie una mi-a placut mult, te invata lucruri folositoare pentru primul an de liceu, cel putin din punctul meu de vedere. Multa bafta!