| Ramo137 a întrebat:

Hei! Mai pe scurt am picat in vara bac-ul. Invat pentru toamna la mate m2 tehnologic si romana real.
Am nevoie de cineva sa imi explice cate ceva la romana, la subietul 1 si 3.
Sau la mate daca ma mai incurc pe undeva...

S-au oferit doua fete sa ma ajute, insa mai mult de 2 zile n-a durat, si nu au mai raspuns, dupa ce ca ziceau ca scoate geniu din mine. In fine

Eu sunt pusa cu burta pe carte, insa singura e greu fiindca nu inteleg tot. Si la meditatii clar nu ( am avut parte de un meditator la mate cap...ciudat rau de tot etc)

dau funda! happy multumesc anticipat

7 răspunsuri:
| Nemessys a răspuns:

Si crezi ca aici o sa iti gasesti o asemenea persoana. Nu zic de rau. totusi ai incercat, insa cel mai bine ar fi sa-i rogi pe colegii tai. Iti trebuie cineva cu care sa faci meditatii in viata reala. Nu intr-o mana tii telefonul si in alta pixul. Iti pierzi rau de tot concentrarea. Sau poate se pot interesa parintii tai de un profesor, sau poti face chiar tu asta. Nu cred ca profesorul tau de mate e singurul profesor din liceu. Poti apela la altul.

| Ramo137 explică (pentru Nemessys):

Nu mersi. Poveste lunga. Tre sa invat singura

| Neo12 a răspuns:

Bună!
Eu ți-aş putea da sfaturi la română şi te-aş ajuta cât pot şi când am timp, dacă vrei.

| Ramo137 explică (pentru Neo12):

Vreau, multumesc, insa sa te si tii de ce spui...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Structura voastra la romana e chiar super ok.
Lucreaza variante, multe variante, asta e solutia.
La sub 1 trebuie cat de cat sa stii sinonime, antonime.
Sa inveti definitiile unor semne de punctuatie sau de ortografie si sa le aplici in acel ex.
De obicei, se mai cer teme si motive, la teme e foarte usor, de ex: natura, iubirea, moartea, copilaria, istoria. Motive: frunza, biserica, deal, ochi.
Alt ex ar mai fi cu sens denotativ si sens conotativ si sa alcatuiesti tu un enunt cu una din ele.
Sensul conotativ e cu sens figurat, iar cel denotativ e cu sens propriu.
Trebuie sa mai stii trasaturile genului epic, liric si dramatic, in caz ca ti se cere.
Sa mai comentezi sintagme, figuri de stil etc.
Eu zic ca daca lucrezi calumea sub 1 si sub 2, dar le lucrezi serios, o sa iei bacul.

La mate tine tot de exercitiu, plus ca trebuie sa inveti si anumite formule si sa le si aplici.
Eu asta zic sa faci sa lucrezi cat mai multe variante si sa te verifici dupa aceea.
Nu mai ai mult timp, asa ca nu pierde vremea.
Totul depinde de tine, trebuie sa te ambitionezi, ca degeaba vrem sa te ajutam, daca mintea ta e in alta parte. Bafta.

| Ramo137 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc!
Mintea mea e la invatat, insa vreau si sa inteleg ceea ce invat.
Stau cam 3-6 ore pe zi la o materie altfel nu prea merge...Insa eu tot incerc.

| VreauSăIauBACul a răspuns:

Pentru română găsești niște materiale bune aici (pentru subiectul 3): https://www.facebook.com/Vreau-să-iau-BAC-ul-521961071330886/? ref=aymt_homepage_panel