Grea decizie. Eu as mentine afacerea si cu ajutorul persoanei care se ocupa acum as invata ce e de facut
TPU nu te poate ajuta. Decizia e numai a ta.
„rundele" să-și vadă de treaba lor! moștenirea este doar a mamei tale și a voastră, a copiilor ei. În părți relativ egale.
Dacă vrei musai să iei hățurile afacerii în mână, nu-i bai, dar e timpul să știi că a conduce o afacere e ceva care înghite mult timp, nervi și te lasă aproape fără o viață socială normală.
Plus că vrei nu vrei, ai nevoie și de ceva pregătire, atât în domeniul de activitate, cât și în marketing și management. Va trebui să evaluezi echipa și s-o adaptezi ție (sau tu lor, dar prima variantă e mai eficientă).
Eh... sunt multe de spus.
Iar dacă vinzi acum, e posibil să nu obții nici pe departe un preț bun, doritorii vor face tot posibilul să scoată un preț cât mai scăzut, crezând că vrei să vinzi din necesități financiare stringente, sau orice alte motive care te-ar face să ai nevoie rapidă de bani.
Așadar, tu faci exact cum crezi, dar eu în locul tău în niciun caz nu aș vinde. Nu în acest moment, în orice caz!
Mă rog, e posibil, dacă actele au fost făcute din capul locului doar pe numele tău.
La salarii se mai poate eventual umbla, e bine să ai oamenii mulțumiți, altfel încep ori să fure, ori să lucreze în doru' lelii. Sau și mai bine, premii celor care dau randament mai bun decât restul - astfel creezi competiție între ei.
Așa cum spuneam - e o adevărată artă, dar și o știință să conduci o afacere. Eu am făcut un an de zile un curs la facultate despre asta (deși nu visam să ajung vreun șef vreodată, iar patron pe vremea aia... nici gând!) - curs care ulterior mi-a folosit destul de mult în activitatea profesională, deși nu prea am avut funcții de conducere, decât pe termen scurt și la nivel de bază. Dar oricum, e bine să știi să conduci un colectiv astfel încât să-i faci să devină o echipă care să lucreze eficient împreună și să plece de la lucru mulțumiți.
Așa cum ți-a sugerat un alt „sfătuitor" - ideal ar fi să faci un curs de management şi în paralel să iei lecţii despre ceea ce e de făcut de la actualul manager delegat.
Nu ceda sub presiune! Fa tot ce iti zice mama ta, te va indruma spre calea cea buna..ai grija.
otulo întreabă:
AndRei110gGg întreabă: