| Kitty_7752 a întrebat:

Am o prietena ce are pilozitate crescuta pe abdomen, spate si intre sani siare complexe datorita acestui fapt. nu mai vrea sa mergem la mare. nu mai poarta tricouri scurte. nimic sad
Nu stiu cum as putea`o ajuta. daca stiti voi vreun tratamen ce da roade v-as multzumi!
Acord fundita si vot pentru cel mai folositor raspuns! love struck

1 răspuns:
| monyk a răspuns:

Buna,pai eu una cred ca avand pilozitate excesiva se poate sa aiba probleme hormonale, sau poate nu.Oricum cel mai indicat in astfel de situatii e sa mergi la medic.Epilarea definitiva e scumpa si necesita multa rabdare si nu cred ca e indicat. Apoi, epilarea pentru cateva zile nu prea e ceva care sa aiba efect de lunga durata.
Sa sti ca poate merge la medic sa vada si exista tratamente care se pot administra.Un medic endocrinolog ar putea ajuta-o. Epilarea nu reprezinta decat un tratament estetic, nu tratamentul bolii de baza. Hirsutism este un termen medical pentru a desemna o pilozitate excesiva la femei atat faciala cat si corporala. Se refera la o dispunere a pilozitatii de tip masculin i.e. mustata, barba, sau pilozitate excesiva pe maini, pe picioare sau pe piept. Ce este pilozitate normala si ce este hirsutism depinde de factori ca rasa si cultura.