| UnNestiutor a întrebat:

Heii! vreau sa va spun ce am pe inima.sint in clasa a 9-a si sint fata.invat cel mai bine din clasa, adica am cele mai bune note.in fine, in ultimul timp am impresia ca exista oameni mai intelgigenti decat mine:gen-colegi, prieteni, care vorbesc fluid, care stiu sa se exprime. as vrea sa-mi maresc si eu gradul de cultura generala. cum as putea? de ex. am o colega in clasa care raspunde la intrebarile puse de profesori in timpul predarii orelor. eu... habar nu am. eu invat doar ce-mi da profesorul, dupa ce preda.
ce ar trebui sa fac? multumesc.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Cel mai simplu răspuns: învață să înveți!
Și nu pierde vremea pe FB, mai bine te uiți la documentare pe Discovery, History, BBC Knowlege, National Geographic...
Nu telenovele, ci filme clasice, sau piese de teatru, ecranizări. Sunt destule programe educative.
Dar cel mai bine, citește! mult și cu folos!

3 răspunsuri:
| doreal a răspuns:

Pai ai putea sa citesti foarte multe carti daca vrei sa vorbesti fluent, iar cu intrebarile de la ore, citeste inainte lectia de zi.

| NecroIonutz a răspuns:

CEl mai bun sfat, nu invata ca un robot. Invata logic, citeste si analizeaza textul, retine datele sub forma unei structuri facute de tine, intereseaza-te din timp de anumete aspecte al unor evenimente importante si nu in ultimul rand, exerseaza, exerseaza, exerseaza happy

| UnNestiutor explică:

Cata dreptate aveti...multumesc tuturor~