Daca de abia i-ai cumparat poate nu au fost obisnuiti sa manance morcovi, legume. Mei este mancarea de baza a perusului, deci nu are nimic daca mananca numai mei. Lasa legumele in colivie dar in portii mici deoarece nu mananca mult si apa. Dresajul perusilor trebuie sa contina rabdare si vorbe linistite. Baga degetul incet in colivie dupa ce s-a obisnuit cu mediul si cu tine si apropie degetul de ei daca se sperie scoate mana din colivie si mai bag-o odata. Sau ii lasi flamanzi cateva ore fara mancare si iti pui mei in palma si bagi mana in cusca( sa nu iti misti mana ca sa nu te muste) fara miscari bruste.
Daca au fost obisnuiti doar cu seminte e normal sa nu manance altceva la inceput. Poti sa le dai salata verde, mere, morcov, spanac, biscuiti si sa vezi ce prefera. Pune-le o felie de mar intre gratiile coliviei, intr-un loc unde sa le atraga atentia, de exemplu langa recipientul cu apa si astepta sa o ciuguleasca. Daca le place vor manca. Eu am avut mai multi perusi si toti adorau salata verde. Dintre fructe le plac cel mai mult merele.
Perusii se dreseaza greu daca sunt doi in colivie. Eu am doi perusi de vreo 3-4 ani si nici acum n-am reusit sa-i imblanzesc. In schimb am avut inainte cate un singur perus si reuseam sa-l dresez foarte usor si devenea foarte prietenos.