Si mie mi-s urate insectele
Ia un croitor de ala rosu cu negru care e inofensiv, si joaca-te cu el, pune-l pe mana, etc, o sa te obisnuiesti.
Cu vointa si "exercitiu" iti vei invinge teama!
Mult succes!
Am vazut la Mythbusters cum elefantii se feresc de soricei, pare sa le fie frica de ei. Asa si tu te temi de niste insecte pe care le poti zdrobi intr-o clipa. Arata-le cine-i seful daca te supara.
Din cate imi dau seama, afectiunea e destul de avansata si nu prea ai sanse sa o rezolvi singura - trebuia trata din copilarie. Suferi de entomofobie. Este o tulburare intalnita destul de des si se trateaza usor prin psihoterapie.
Cauta un psihoterapeut bun in orasul tau. Tratamentele pe care le poate recomanda (pe langa cura de psihoterapie) pot fi medicamentoase(calmante - anxiolitice), hipnoza si in final confruntarea cu factorul de stres.
Mie mi-e frica de virusi si bacterii.cand le vad tot la fel tip de lesin. da nu prea le vad asa ca fate si tu ca nu le vezi. tu crezi ca insectele in padure au nevoie de concertul tau? ele au ale treburi mai adyna, isi cauta culcus, mancare.cand mergi pe strada te intereseaza ce fac ceilalti pe care nu-i cunosti? nici nu-i obsevi.asa si in padure, fistecare cu treaba lui.si lor le e mai frica de tine decat tie de ele. urmeaza exemplul celor din haita...pardon gasca .si dai drumul.
Si mie mi-a fostcand eram in baie am vazut un gandacel si am iesit din baie ca nebuna dezbracata
) faza a fost asa de lol... dar in timp nu mi-a mai fost asa frica...adica Amar are dreptate
cand le vad pur si simplu acum nu ma mai sperii si nu le fac nimic...nici cand vad un paianjen nu ma mai speri...doar plec de langa el sau spun altcuiva sa il zdrobeasca incearca sa iti invingi temerile.
Pfff...nu stiu ce sa zic si mie mi-e frica de viermi! exact ca tie. poate mai groaznic!.si totul a inceput intr-o zi.in piata cand am trecut pe langa standul cu unelte de pescuit. .si am vazut o trusa cu viermi din plastic de toate felurile... m-am speriat imediat. dar apoi am observat ca erau din cv cauciuc. mi-am cumparat trusa,. .si de atunci petrec cateva ore pe zi cu "prietenii mei"cauciucati
...de atunci parca mi-am mai invins teama .chiar daca nu de tot... te sfatuiesc sa incerci. te obisnuiesti cu ele la fel k si q lucrurile normale... poate va merge si la tine.merita incercat
Asta e o fobie netratabila. Si eu am aceiasi problema. Insa cu broastele. La fel: mi-e frica sa merg in padure, mi-e frica sa merg noaptea pe strada cand ploua, mi-e frica sa ma dau cu barca pe vreun lac... mi-e frica efectiv de broaste. Nici eu nu stiu ce sa mai fac. Legat de gandaci... mai periculoasa este o broasca decat un gandac.
Daaaa stiu asa sunt si eu! Mor daca vad si o musca pe mine! Daca e langa mine tip si urlu. daca e PE mine cred ca mor