| Anonimow a întrebat:

Mi-a iesit un cos mare in frunte si s-a umflat....cum scap repede de el? Funda... fara raspunsuri de genu taiel sau glume de genu.

Răspuns Câştigător
| Epigonul a răspuns:

Regula numarul 1 in așa ceva.In cazul in care cosul este mare,roșu,dureros,NU IL ATINGI! Cand incepe sa coaca si sa apara punctuletul alb deasupra lui, da, poti incerca sa il storci, dar nu este indicat deloc oricum sa il storci, dar stiu ca tentatia este prea mare. Dupa ce a copt si l-ai stors tine apasat pe el in jur de 5 minute cu o batista curata, cam acesta este timpul in care se coaguleaza sangele, iar pe urma foloseste o crema. Daca nu ai nimic in casa pentru cosuri, foloseste o crema de fata, care nu are nimic impotriva cosurilor.In orice caz nu folosi spirt sau alte mizerii cu continut de spirt, nu face decat sa descuameze pielea si sa o irite.Bafta!

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Irena97 a răspuns:

Daca cu un pic de alcool iodat pe el ( sa nu tii tamponul apasat mult ca te arde) si maine dimineata cu pudra peste el, ca se usuca.

| hhhapciuuu a răspuns:

Stoarcel, sau date cu fond de ten mai bine pana aiti trece

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

E bine sa nu il spargi, pentru ca infectia se va duce in sange si iti apar alte cosuri.

Eu am avut multe probleme cu cosurile si am reusit sa scap dupa ce un doctor dermatolog, mi-a dat un tratament eficient pe baza de creme cu 100% ulei pur de arbore de ceai (Tea Tree) de la Thursday Plantation.

In cateva zile de la utilizare deja tenul meu a inceput sa devina mai curat vizibil iar cosurile si punctele negre s-au uscat.
Pe mine m-au ajutat foarte mult creme anti-ancee cu arbore de ceai, m-au scapat complet de cosuri.

| Larisutza1357 a răspuns:

Pune-ti o lingura rece peste el, baga lingura la frigider si apoi pune-o pe cos. Chiar merge!

| Epigonul a răspuns (pentru Larisutza1357):

Da,va merge aceasta optiune, dar pentru scurta durata.Aceeasi poveste si cu cubul de gheața, cand il freci de locul unde ai cosul.Aerul rece ca si apa rece se stie ca inchid porii, de aceea ai impresia dupa ce ai stat in frig sau dupa ce ti-ai frecat un cub de gheața de locul respectiv, ca locul afectat de acnee este mai putin vizibil, dar cum am spus este de scurta durata pana porii pielii revin la normal.