Buna!
Parerea mea este ca ele vor sa fii specializata pe stiintele exacte pentru a ajunge ceva ce lor le place sau cine stie. Spune-le adevarul, ca nu iti place acest profil, ca tu vei merge la respetivul liceu nu ele si ca ar trebui sa-ti dea dreptul la libera alegere. In fond, daca nu iti place nici nu cred ca o sa te prea intereseze. E viata ta si poti face orice vrei cu ea, nici mama si nici bunica ta nu aleg in locul lor, este doar alegerea ta.
Sper ca te-am ajutat.
Pa, pa!
Da ai dreptul sa decizi, deoarece pana la urma e viata ta si tu stii ce iti place si ce vrei sa urmezi.
Spune-le ca degeaba faci liceul pe un profil de care iti e sila deoarece nu inveti nimic. Daca inveti fara sa iti si placa materia respectiva nu o sa iti intre nimic in cap.Ii spui ca vrei sa dai pe filologie (ai zis ca vrei la litere sau drept) ca acolo te pasioneaza pe tine si ca spre asta ai inclinatie.La sf. clasei a 8-a iti da o foaie pe care sa pui liceele cu profilul dorit si pui ce vrei tu nu o lasi pe ea. Spune-i ca e viata ta si tu decizi ce vrei sa devii nu ele (mama si bunica). Sunt oameni care au dat la mate-info si au dat degeaba ca tot nu au job.
P.S : Din ce am inteles la Drept testul acela de intrare este 40% economie si 60% romana.In plus dreptul este foarte costisitor
Eu sunt clasa a 11 la mate info.si crede-ma urasc matematica,,eu am decis singura sa ma duc la acest profil,acum sa zicem ca imi pare rau ca nu m-am dus la alt profil,dar asta e,nu pot da inapoi,daca intr-adevar nu vrei poti merge singura sa-ti alegiprofilul, sau poti sa le spui ca nu ai intrat la acest profil (mate), asta daca poti si nu ai mediile de 10-9.eu zic sa te duci unde iti place,mai incearca sa le explici, ca va fi greu si la bac, daca nu-ti place nu poti sa inveti
Mama vroia sa ma duc la folologie/ stiinte sociale, ca sa dau la jurnalism. Tata vroia sa ma trimita la Academia de Politie. Le-am zis ca eu iau singura decizia asta, depinde 100% de mine si daca nu vor sa-mi respecte hotararea, nici eu nu ar mai trebui sa respect hotararile lor. Dupa ce le-am zis chestia asta, s-au dat la o parte si m-au lasat in pace. Acum sunt la bio-chimie (adica unde am vrut eu ^_^)
E putin cam dur si/sau nesimtit, da' asta e adevarul. Sau cel putin l-am vazut eu in acel moment.
Mult succes, anyway ^_^
Depinde unde te repartizeaza pc-ul... pune si tu mai intai profilele de uman pe lista aceea cu liceele la care vrei sa intri...