| LoryM22 a întrebat:

Am o intrebare, daca faci o facultate (comert)in timpul facultatii poti sa lucrezi pe post de contabil facand un curs.
CURSURI CONTABILITATE :
-Contabilitate primara
-Contabilitate financiara
-Contabilitate informatizata
-Fiscalitate
Am inteles ca nu faci calcule matematice, totul este la pc, intr-un program, este adevarat? Eu am fost pe uman nu stiu mate multa dar la pc ma pricep si invat repede. Ce face mai exact fiecare din cele enumerate mai sus? Care este mai cautata? Vreau sa fac un curs si nu sunt hotarata care din ele nu implica matematica k lumea, totul sa faci din calculator.
Daca lucreaza cineva in domeniu sa-mi spuna cum e.Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bună.
Da, este adevărat.
Cu un curs te poți angaja pe post de contabilă, mai excat poți face contabilitate primară.
Toată contabilitatea este informatizată. Eu am un astfel de curs.
Așa este, sunt programe de contabilite speciale, doar introduci datele că de restul se ocupă programul respectiv.
Mult succes.
Pa, pa.

6 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Daca ai aptitudini pentru pc o sa te descurci avand in vedere ca toata contabilitatea este informatizata si doar introduci datele, in rest calculatorul isi face treaba.

eileen
| eileen a răspuns:

Contabilitatea este usoara daca iti place, nu trebuie sa stii decat adunari si scaderi, in rest, daca urmezi cursul respectiv si esti constiincioasa vei putea lucra in conta.

| dani9354 a răspuns:

Am o cunostintas care este in cazul tau:
Daca nu te pricepi cu matematica iti va fi foarte greu, pentru ca si munca la pc este bazata pe matematica. Dar exista posibilitatea sa lucrezi ca, contabila la o companie care nu se prea bazeaza pe matematica (ex:spital, scoala etc). Sper ca am fost de ajutor.

| claudya a răspuns:

Contabilitate primara se poate, restul doar dupa ce vei termina studiile si vei avea dreptul de libera practica

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si eu am fost in aproape aceeasi situatie ca si tine, diferenta, ca eu am terminat un liceu economic unde am facut contabilitate. Ca sa lucrezi in contabilitate nu trebuie sa stii matematica( bine chestii elementare adunari, scaderi, inmultiri ), ci trebuie sa stii foarte bine conturile, regulile de functionare, si legislatie. Contabilitate presupun ca ai facut la facultate in anul I asa ca ai ceva cunostinte iar un curs de contabilitate ar fi foarte bun. Programele de contabilitate sunt usor de invatat, daca ai cunoastinte pc si lucrul in ele e usor, daca stii si conturile. Daca faci un curs te sfatuiesc sa il faci pe Ciel sau Saga pentru ca sunt de cautate si cam cel mai des folosite programe. Succes!

| andreitraineranc a răspuns:

Ca sa fii contabil trebuie sa faci facultate de contabilitate, master, etc
cei care fac cursuri de contabilitate si pretind ca poti sa fii contabil te mint, cauta in lege sau informatii exacte la cei din domeniu contabil sa vezi ca am dreptate