Si eu am km aceleasi probleme...nu mai am tata de la 6 ani...si nici prieteni nu prea am mai mult imi place sa sufar in mine desi mi-as dori sa am pe cineva caruia sa ii spun tot ce am pe suflet dar sa fie o persoana care sa ma inteleaga din toate punctele de vedere... bunica mea a murit... bunicul meu nu mai are un picior...am si eu numai probleme
e naspa... te inteleg
Te doare cel mai tare lipsa de afectiune.Doar ca pentru nimic in lume nu se merita sa iti pierzi demnitatea.Niciodata nu vei stii cate lucruri minunate iti rezerva viata si trebuie sa fii puterinica-asta e filozofia vietii.Sa te bazezi pe tine mereu si niciodata sa nu cazi in patima alcoolului crezand ca iti vei alina durerea care iti macina sufletul.Mereu cand simt ca nu mai pot...merg...merg...si merg pana imi vine in minte un plan.Si chiar tu zici ca esti o pesoana optimista.Nu ceda.Arata-le tuturor ce suflet de campion ai!
Imi pare rau sa aud astfel de povesti triste. Ok, e-o situatie mai putin fericita. Dar sunt atatea lucruri pentru care poti lucra. Exista iubire, exista prieteni. Cu scoala cum stai? Ia si incearca sa te tii de ea, sa-ti construiesti un viitor si-o cariera prin care sa ridici nivelul familiei si inclusiv pe tine. Vezi cat de greu e fara bani. Incearca sa evoluezi singura, atat cat poti. Prin asimilirea informatiei, prin munca si ambitie.
Ai doar 3 prietene? Pai asta inseamna ca ceva e-n neregula. Sa fie ca nu esti socibila? Ca nu stii sa comunici? Ca ai conceptii prea duse in extrem sau ciudate? Think about. Lumea nu evita doar c-a ales sa va evite. Ceva ii face sa va ocoleasca. Trage linie si vezi unde e buba, oglindeste asupra lucrurilor pe care le poti schimba.
Cazi intr-un viciu numit alcool? Ce inseamna asta? Ca baiat poate mai intelegeam, dar ca fata...sa vezi o femeie beata mi se pare cel mai penibil moment. Bautura e pentru cei slabi, pentru cei ce se limiteaza si se conformeaza cu situatia. Deci sa nu mai aud asa ceva domnisoara.
Cat ai, 1. 80 din ce-am sesizat eu? Ok, cat mine. Ca fata esti putin inalta dar eu complex la fete in privinta inaltimii aud doar la cele mici de statura. Cred ca la unele ai devenit idolul cand au auzit de inaltimea asta, asa ca nu-ti fa griji.
Momente sa zambesti sunt atatea. Numai ca nu vrem sa le descoperim. Daca prietenul te jigneste, atunci de ce mai stai langa el? Incearca treptat sa-ti aduni persoane de valoare in jur, sa-ti aranjezi putin lucrurile, sa renunti la bautura, sa devii alta fiinta. Sa scapi de rutina, sa te orientezi pe alte teluri care necesita ambitie si daruinta, si poate viata va capata alta culoare.
Toti suferim intr-o cantitate mai mica sau mai mare. Dar taria, echilibrul si forta se cunosc din autovointa noastra de a iesi de sub mlastina.
Trebuie sa treci peste toate astea chiar daca e greu.
Prieteni iti faci usor...trebuie sa stii cum sa te integrezi.![]()
Faza cu bunicii tai e naspa tare, dar asta este.
Ai sa vezi ca probleme tale se vor termina si va iesi soarele si pe strada ta.
@alllinna .problema mea este ca sunt nefericita! nu ma distrez ca ceilalti adolescenti de varsta mea.am parte numai si numai de necazuri.macar un lucru din toate astea, de-ar fi de bine, si as avea si eu un motiv sa zambesc...
aaa si nu ''prietenul'' meu ma jigneste.lumea in general.
@Flav Am zis ca doar cateodata cad in viciul asta...asta nu inseamna ca sunt dependenta de asa ceva sau mai stiu eu ce. Aaa si tocmai asta e problema cu amicii.nu stim cum sa ni facem.desi iesim in oras foarte des, a devenit doar o rutina.ne trebuie un punct de start, adica un loc in care vom intalnii mai multe pers prietenoase.de ex un chef, o petrecere ceva. dar vezi tu.cum nu avem prieteni, nu ne invita nimeni. poate timiditatea ne-a cauzat foarte mult in socializare. dar nu vad asta ca un obstacol, o cauza pentru care lumea ne ocoleste.chiar ma gandesc la asta si nu gasesc nici o solutie.
Ai 1. 80? Nu e nimic rau in asta. Eu am 1. 75 la 13 ani jum si cred ca te ajung. Si pe mine ma jignesc multi ca sunt inalta dar chiar deloc nu-mi pasa... din contra ma bucur ca sunt mult mai frumoasa decat ei. Cand te mai jignesc, intorecele vorba. Cat despre prietene...
daca nu esti comunicativa se intelege ca nu ai prieteni...Sa stii ca e mai bine asa ca tine sa ai 3 prietene, dar alea bune. decat sa ai nu stiu cate si sa te vorbeasca toate pe la spate...Eu am o prietena buna, pe care chiar o pot numi " prietena", iar pe restul le consider doar. colege.
Partea cu alcool nu prea se potriveste unei fete...Chiar daca bei senzatia aia ca uiti tot nu e permanenta... si .asa ca nu rezolvi nimic cu asta. Cat despre celelalte probleme : trebuie sa ai rabdare si o sa vezi, cu timpul se rezolva toate.
pa pa
:*
Stiu ca este greu, dar o sa treci tu peste asta! nu iti face graiji! trebuie doar sa gandesti pozitiv! te iteleg, si ma pun in situatia ta! felicitari pentru curajul de crae ai dat dovada pan acum!
Mie tot nu-mi vine sa cred cum gandesti si cum arati... adica, majoritatea fetelor frumoase sunt ori pitipoance, ori proaste, da' tu... ai doua calitati care se gasesc la 1% din femei
O luam in mod sistematic, parintii, or sa vina si lucrurile or sa se aseze, bunica or sa-i puna mana in ghips si o sa se faca bine, tu esti adolescenta poti sa-i ajuti (cred ca asta si faci ), ai 3 prietene sunteti ciudate ca nu va puteti integra (consideram ca esti ciudata tu dar trei persoane ciudate este cam mult, gresesc ei si nu trebuie sa tineti cont, voi sunteti trei si va impacati si bine ), esti inalta si prietenul tau te jigneste, dar unde l-ai gasit mamica, lasa-l in puii mei cauta-ti un prieten care sa aprecieze ca o femeie inalta este una frumoasa, se oftica pentru ca este mic si atunci se razbuna pe tine, ei pana la alcool, cauta-ti un pruieten ca alcoolul te-a facut sa cazi in depresiile astea, viata ta este ok, care-i problema ca n-am inteles?
Eu am doar o prietena, pe celelalte le consider cunostinte, sa stiti ca nu toti adolescentii sunt fericiti, sunt unii saracii care n-au nici ce manca, nu stiu daca erati aici cand am intrebat cati bani primiti in afara de pachetel pentru la scoala, vreau sa va spun ca media a fost 2 lei, chiar o fata a spus 1, 5 lei fara pachetel, iti dai seama? si voi spuneti ca sunteti nefericite? eu strangeam bani de meditatii si n-aveam ciorapi, erau ierni cand colegii mei de scoala mergeau la coltul strazii la cafea la ceai la covrigi sau la pizza eu n-aveam nici de covrigi (parintii mei erau unul bolnav de cancer celalt diabetic ), sa nu va mai aud ca va vaitati.Sunt copii in tara care n-au cu ce isi plati cartile zilele trecute ma ruga o fetita din provincie sa-i dau bani de carti, altul daca stiu pe cineva care arunca un lap top, nenorocirile sunt altele nu cele pe care le aveti voi, mofturi, referitor la inaltime si eu sunt o femeie inalta dar port tocuri de 8 sunt foarte eleganta si imi place ca sunt inalta, depinde cum vezi lucrurile (sunt lunga este una din fatzete sunt inalta este alta ), fetelor, nu aveti motive.
Buna Den-Ysa. Am citit ceea ce ai scris tu. Ceea ce apreciez eu la tine e ca pana acum ai luptat, uite, ai crescut si pana aici ai luptat si esti ok.crezi ca nu vei putea sa mergi mai departe? Si eu am trecut prin viata prin momente foarte grele si chiar daca am parinti ma simteam foarte singur si neinteles de nimeni si chiar batjocorit de toti dar. mi-am gasit un loc care imi da pace si liniste sufletului meu .stii ce zic eu pentru tine? roaga-te cu cuvintele tale si spune lui Dumnezeu tot ce te supara si roaga ca EL sa aiba grija de tine. La mine a mers si El se ingrijeste de mine si mai mult, acum simt de multe ori cum imi vorbeste si se ingrijeste de mine. Noi suntem creati de EL, si cred ca Dumnezeu stie cel imi bine cum functionam.si cum putem sa fim fericiti.
In speranta ca ti-am putut fi de folos.iti doresc numai bine si sper sa auzim de bine
pe. s. am sa ma rog si eu pentru tine.
Gavrilutadaniel întreabă: