| llleo a întrebat:

Să trăiți.
De când mă știu, am probleme cu personalitatea. De cele mai multe ori nu sunt eu însumi, nu spun ceea ce simt, mă închid în mine. În momentul în care fac ceea ce am scris adineauri, într-un fel sau altul, lumea își creează o părere falsă despre mine. Gen dacă eu sunt într-un fel, oamenii mă cred în alt fel. Mai exact; oamenii mă cred timid (sunt, într-adevăr). Eu, în gândurile mele, mă văd cu totul și cu totul altfel. Mă văd un om deschis. Mereu îmi imaginez cum mi-aș dori să fiu. Mi-aș dori să pot avea potențialul pe care-l am atunci când mă visez.
Gândindu-mă că persoanele au impresia că sunt un timid, un copil, îmi pun stop la ceea ce îmi doresc să fac, să spun. Și majoritatea așa mă știu. Când încerc să fiu eu însumi, oamenii se amuză. Sau nu mă iau în seamă. Cum să par altfel? Cum să mă deschid în asa fel încât să mă cunoască cu adevărat?
Pe internet mă deschid în totalitate. Spun ceea ce simt. Un lucru de care mi-aș dori să am parte și în viață.
Menționez, am 16 ani. Mi-aș dori niște păreri, sincere, oricum ar fi. Păreri să fie. Să vă ajute bunul Dumnezeu.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Traiesti mult prea mult in mediul virtual, de aceea nu poti deschide gura, in lumea reala esti timorat si speriat.
Daca vrei sa schimbai asta, va trebuii sa renunti la viata online, si sa o traiesti pe cea reala, deschizand gura in fiecare zi si spunand ce simti, ce crezi, invatatnd sa faci comentarii si sa socializezi cu oamenii reali.

| Donsavas a răspuns:

Mergi la psihologul școlii!

| aimullah123 a răspuns:

Probabil ai o fobie sociala daca zici ca in anumite situatii te comporti normal dar in societate esti timid. Asta e doar parerea mea, nu inseamna ca tu chiar ai fobie sociala. Cu asta am facut eu legatura.
Ai nevoie de un psihoterapeut bun si in care sa ai incredere pentru ca in astfel de probleme este necesara o discutie cu mai multe detalii si este nevoie sa fii fata in fata cu persoana cu care discuti pentru ati vedea comportamentul atunci cand discuti cu cineva. Spre exemplu, daca iti freci mainile, daca te inrosesti, daca iti tremura vocea etc. Doar discutand fata in fata cu un psihoterapeut iti poate spune care e problema. A si ar fi de preferat ca psihoterapeutul sa fie si psiholog clinician.
Acum ceea ce pot eu sa iti spun este ca, ceea ce ti se intampla tie este foarte frecvent in zilele noastre. In mod special adolescentii merg la psihoterapeut cu astfel de probleme.
Faptul ca ai 16 ani te ajuta mult pentru ca ai la dispozitie o gramada de timp pentru a deveni cum iti doresti tu sa devii.
Ca sa stii tu la ce sa te astepti, nu va putea nimeni si nimic sa te schimbe. Doar tu esti cel care ai puterea de a face asta. Psihoterapeutul are rolul de a te ajuta sa intelegi ce ti se intampla, de a te invata ce ai de facut si de a te motiva atunci cand simti ca nu mai poti. In timp ce vei merge la psihoterapie, ar fi bine sa incerci citesti carti despre problemele tale dar mai intai trebuie sa discuti cu psihoterapeutul ca sa aflii care sunt problemele tale si care nu. El isi va da seama daca intr-adevar ai tulburari de personalitate sau nu.

| llleo explică (pentru aimullah123):

Mulțumesc din toată inima pentru răspuns. Tot binele îți doresc.

| aimullah123 a răspuns (pentru llleo):

Cu mare drag!