Intr-o compunere S. F as scrie cum ar fi lumea peste cateva sute de ani. Mi-as imagina roboti si tot felul de chestii.
Eu intr-o compunere Sf as crea o noua lume, moderna dar ciudata...cu roboti, nave, etc...
As crea o lume a mea.As vorbii despre extraterestii, roboti, arme nucleare si despre cum ar fi omenirea peste f.multi ani.Asta as scrie intr-o compunere SF.
In toate raspunsurile anterioare nu am vazut nici macar o singura idee originala! Lumea chiar e plina de oameni fara imaginatie? Eu incepusem sa scriu o carte SF despre un tip care scrie o carte despre viitor, dar o scrie in prezent. Mai tarziu afla ca ce scria el era adevarat, ca faptele descrise in carte chiar se vor intampla dar nu pentru ca el le-a preziz, ci pentru ca le-a trait. Sa vad cine vine cu o idee mai buna!
Draga ''irbis'', de ce esti atat de sigur ca ideea ta este atat de originala? Daca nu ai citit cartea ''Povestea fără sfârşit'', scrisa de Michael Ende, te sfatuiesc sa o faci, pentru a te convinge ca a existat un om cu imaginatie printre toti cei care nu au, dar inaintea ta.In fond, ideea pe care ai postat-o a fost cea mai buna dintre toate cele prezentate aici; dar destul de asemanatoare cu cea in jurul careia este construita si cartea pe care ti-am recomandat-o.
. Si imi cer scuze faţă de ''alialina'' deoarece nu i-am raspuns la intrebare, încă.
.Deci: detesc chestiile cu acei veeeşnici verzi extraterstri care mai au si ochi mari pe deasupra si mai si invadeaza omenirea si de aceea ar lipsi din compunerea mea S. F. Mi se pare foarte 'fake' ideea asta.Ca si acele arme nucleare si acei roboti care ii distrug pe oameni. Da, da, ştiu ca parerea mea suna aiurea.Asaaa! M-as referi la orase, cladiri, instalatii, fiinte umane, societati, personalitati duble etc. plasate intr-un context spatio-temporal dominat de stiinta posibila din viitor.Adica, ganditi-va si voi cum ar arata o epoca 'postapocaliptica' (dar nu dupa ce Terra a fost distrusa de extraterestri, de arme nucleare sau de roboti
; poate de vreo clonare necontrolabila, propun). S-ar distruge Terra cu totul? Poate doar formele de viata? Sau ar ramane doar un om pe Pamant? Ce ar face el? Mai ganditi-va si voi!
.
Pentru anonim: intrebarea mea a fost daca exista cineva cu imaginatie care poate sa raspunda la intrebare. Nu ma indoiesc ca au existat oameni cu imaginatie, eu m-am referit la momentul actual. Deasemenea, nu am spus ca ideea mea este 100% originala. Este posibil ca aceasta idee sa mai fi venit cuiva in alt context. As vrea totusi sa te intreb ce este o clonare incontrolabila si cum ar putea asa ceva sa distruga lumea? Desi tema extraterestrilor a aparut si in alte raspunsuri, nimeni nu a zis de extraterestri mici, verzi si cu ochi mari, deci nu inteleg de ce ai abordat acest subiect. Acum as vrea sa-ti spun ca unele din ideile tale nu au nici o legatura cu SF-ul, de exemplu personalitatea dubla, doar daca in mintea cuiva s-ar descarca o alta constiinta prin metode stiintifice. In final as vrea sa scot in evidenta faptul ca tu de fapt nu ai venit cu nici o idee originala.
Pare ciudat. Poate doar pentru mine, pentru ca sunt noua pe-aici. Te-ai gandit vreodata cum ar fi a poti fi in doua locuri deodata? de exemplu o parte a ta sa fie la scoala, iar cealalta acasa, experimentand noul joc video. Sau sa traiesti vacanta de vara de doua ori: sa fii in acelasi timp si la batranii tai bunici, dar si in tabere cu prietenii tai. Cu siguranta nu ti-ar displacea ideea. Si poate crezi ca acum o sa-ti povestesc un vis, sau poate un film, dar nu. Ceea ce urmeaza sa-ti relatez este chiar realitatea, ciudata realitate.
Pentru
anonim
penultimul tau raspuns
ca ti-ai imagina o planeta nu oameni ce au doua creere
;...
mai mult ca sigur sursa ta de inspiratie in aceasta poveste a fost "planeta celor doi sori" ![]()
![]()
ma uitam pe aici pentru ca am de facut o compunere SF si am vazut idei care m'au incantat si chiar as putea sa creez o compunere acum in orice caz mersi restul