Salut. Tigarile nu provoaca dependenta. Asta e cu dependenta e o prostie. De ex: eu, am fumat 4 ani si dupa m-am lasat (definitiv) fara a mai simtii nevoia de a face-o din nou. Eu una fumam din "obisnuinta" nicidecum dependenta. Multi fumatori se vaita ca nu pot sa se lase de tigari ca vezi domne sunt "dependenti". Nu sunt dependenti doar ca nu vor cu adevarat sa o faca, nu au vointa si ambitie. Si revenind la intrebarea ta, nu te apuca de tigari ca e cea mai mare prostie, cum ai rezistat 17 ani fara tigari as apoti rezista si de acum in colo. Multi adolescenti se apuca de tigari ori din curiozitate ori din "smecherie" si o s aregrete mai tarziu. Eu una m-am apucat dintr-o prostie dar uite ca m-am putut lasa. Si despre asa zisa "placere", ea apare dupa mai mult timp nu o luna-doua dar nu la toata lumea, unii gasesc un refugiu in tigari, o scapare. Deci concluzia e ca nu exista nicio dependenta de nicotina si NU te apuca de tigri, clar! Bafta!
De electronica ce parere ai?
Vaparea fiindca asa se numeste inhalarea vaporilor din tigareta electronica este mult mai ieftina si poate sa contina sau sa lipseasca complet nicotina. Pretul tigarilor din tutun a crescut exponential in ultimii ani, iar costurile lunare cu tigara electronica sunt mult mai mici.Cu toate astea, ramane un subiect controversat fiindca aceasta alternativa ameninta doua dintre cele mai puternice si profitabile industrii care exista la nivel mondial: cea a tutunului si cea farmaceutica. De cand a aparut tigara electronica pe piata, profitul companiilor de tutun a scazut si odata cu el si cel al companiilor farmaceutice.De aici si informatiile atat de contradictorii care au aparut prin presa chiar daca se stie precisca se inhaleaza doar vapori de glicerina inofensiva organismului. Trage tu concluzia.
Da, banuiesc ca tot mai contine substante toxice chiar daca n are nicotina ca aroma aceea de guma sau de smeura tot din chimicale e facuta.
De obicei de la 1-2 tigari pe zi, in timp se ajunge la 1 pachet daca nu chiar si mai mult de atat. 1pachet = 14-15 lei; 1 luna =30-31 zile; 30zile x 15lei = 450 lei/luna; 1 salar minim net pe economie = 777lei. Chiar merita sa muncesti pentru a transforma in fum mai mult de jumatate din castig? Eu am sa intreb; voi fumati fiindca sunteti natarai sau ca sunteti iresponsabili?
Nu merita oricum din pct de vedere sunt prea zgarcit sa dau 450 de lei pe luna pe tigari cu bani astia pun benzina la masi a cand mi oi lua. Stiu ca se ajunge de la 1 2 pe zi la un pachet in timp, un coleg de al meu se mira cum pot sa iau cate o tigare din cand o data la o sapt cand el fumeaza un pachet la 3zile. Oricum nu o sa mai iau nici o tigare. Vroiam sa stiu si parerea voastra
Tiam zis bai spanacule sa nu te apuci de fumat dar nu ai ascultat.
Considera ca ți-ai distrus viata.
O sa fumezi din ce în ce mai multe.
O sa vezi.
Bai tu nu ma fa pe mine spanac ca de la ultima tigare a trecut o saptamana si si n am de gand sa mai incerc
Asa sa faci...
In legatura cu tigara electronica...singurul lucru daunator din ea este nicotina, atat.Ea te face dependent de tigari.Lichidul nu are nimic chimic in el.Lichidul este facut din VG(glicerina vegetala), PG(am uitat traducerea), aroma si nicotina(doar daca vrei nicotina).Nu mai fuma.Eu m-am apucat de fumat la 13 ani, acum am 19 si regret ca am facut alegerea asta.
Nu fumez. Dar am incercat si eu la "sfatul" prietenilor. Nici o placere. Multi au inceput din teribilism si au ajuns dependenti. Mai bine nu fuma. Mai ales daca ametesti.