| Creepygirl2002 a întrebat:

Salut.Am nevoie de niste sfaturi.Luni incep prima zi de liceu si mor de frica.Ideea e ca sunt foarte introvertita si inchisa in mine.Am acnee si multi oameni ma judeca pentru asta.Chiar nu vreau ca noii mei colegi sa ma judece.Stiu ca o sa fiu in clasa cu cateva fete fitoase care se machiaza la greu si mi-e frica sa nu comenteze de acneea mea si de cum o acopar cu fond de ten.Sa nu pic in banca cu nu stiu cine...Niste sfaturi? Help plssad

4 răspunsuri:
| Daria1998 a răspuns:

Buna! Incearca sa nu te lasi coplesita de toate vorbele ce se arunca! In primul rand esti la varsta pubertatii, e normal sa mai ai cosulete si-ti recomand cu incredere apa micelara Ives Rocher pentru hidratare pe albastru sau pentru Sebum pe verde si crema de aceeasi culoare.
Incearca sa te imprietenesti cu cei care chiar merita, nu cu toti. Nu-ti fie frica de liceu. E o perioada frumoasa a vietii.
Incearca sa vorbesti cu colegii si sa intri intr-un grup unde ai putea ramane acolo, adica sa-ti faci prieteni de incredere. Nu fii inchisa in tine si abordeaza orice subiect cu oricine. Incearca sa vezi partea buna din fiecare lucru si nu fii emotionata. Am trecut si eu prin emotiile "primei zile de liceu", dar am tratat totul ca atare. Incearca sa nu pui tot ce ti se spune la suflet pentru ca asa iti vei face rau singura. Fa-ti 2-3 prieteni, dar buni. Plus ca in liceu nimeni nu mai este ca in scoala generala in care stai 8 ani cu aceeasi colegi si barfa e la orice colt. La liceu, cel putin in clasa, nimeni nu se uita cum te imbraci sau cum arati. Plus ca trebuie sa iti vezi de invatat si sa fii luat de bun de catre profesori si sa fii un exemplu.
Si inca un mic sfat. Incearca sa fii tu, nu sa fii ce vor altii!
Multa bafta si sper ca te-am putut ajuta!

| gshdyxdjs a răspuns:

Intra cu forta. stai cu capul sus.
ce conteaza cel mai tare e prima impresie.
chiar daca esti introventita
joaca putin teatru si fa pe fata cu incredere in sine.
fii draguta cu oamenii, dar ai mare grija sa nu te foloseasca.
daca te trimite o pitipoanca sa ii aduci ceva. nu o face fiindca ala e punctul de coborare.

| 01Joulie01 a răspuns:

In prima mea zi de liceu aveam acnee, aveam parul scurt (eram baietoasa) si purtam si ochelari... deci o ciudatica in toata firea si am supravietuit, cine s-a luat de mine i-am intors-o repede. Si eu sunt si am fost introvertita.
Ideea de baza e ca atunci cand cineva incearca sa rada de tine cu ceva sa i-o intorci atat de bine incat sa nu mai incerce a doua oara.
Spre exemplu in clasa a9-a fix o fata (pitipoanca) mi-a zis ca sigur am cosuri ca nu ma spal des pe fata si sunt o nespalata, i-am zis inapoi ca probabil ma spal mai des pe fata decat se spala ea intre picioare, au ras colegii de ea 3 luni si nu s-a mai luat de mine si nici aia din clasa n-au mai avut tupeu sa comenteze ceva. Trebuie sa raspunzi cu niste cuvinte potrivite incat sa ii pui la colt. La fel sunt si vor fi colegi care vor glumi si trebuie sa intelegi si sa faci diferenta dintre gluma si atunci cand cineva incearca sa faca misto de tine. Liceul e fain dar tu singurica trebuie sa te integrezi in grup. Incearca sa te imprietenesti cu dirigintele/diriginta daca e posibil ca in caz de ai probleme cu pusti sa poti apela la niste adulti. Incearca sa nu torni (adica sa nu parasti ca la clasa a 4-a), prin asta iti vei pune colegii in cap. Fii unita cu clasa daca se poate, daca nu se poate, fii unita cu profesoriiwinking

| Violleta2022 a răspuns:

Prima zi de liceu: ai o sansa extraodrinara sa te lansezi si sa te perzinti cu o imagine noua, asa cum iti doresti.
Nu ai de ce sa te temi, toti copii simt aceeasi teama si emotie, pentru toti este noua scoala, colegii, profesorii, apar cerinte si obiceiuri noi samd.
Acum ai sansa sa te schimbi, sa demonstrezi tuturor ca esti ceea ce vrei tu!

In primul and, nu te da cu fond de ten pe fata! Este ca si cum ai arunca mizeria sub pres si presul sat umflat. Toata lumea va observa ca ai pus tencuiala pe fata ca sa ascunzi acneea.
Te sfatuiesc sa iti cureti fata ca sa arati bien si frumos, uite ce trebuie sa faci:
- spala-te cu apa calda si sapun in fiecare zi pe fata, dimineata, seara ainainte de culcare si automat cand vii de la scoala, pentru ca se depune praf pe fata, iti astupa porii, ii infecteaza si asa apar cosurile.
Curata-ti fata cu malai! Nu glumesc, da rezultate 100%
Uiet cum faci:
Clabucesti bine mainile cu un sapun de fata, de preferat unul bland, de copii mici sau Dove, apoi pui sapunul pe fata, dupa care bagi degetele sapunite in malai si pui pe fata, masand usor in in sus si jos, sau prin rotatie, incepand cu fruntea si coborand usor usor spre barbie, dupa ce ai curata f bine toate zonele.
Malaiul fiind poros, va scoate toata mizeria din pori si iti va lasa fata foaret curata. Dupa spalare, te caltesti cu apa calduta f bine si apoi te stergi cu un prosop de fata f curat si doar al tau.
Poti face masca cu malai catea zile la rand pana ies toate punctele negre si se curata fata, dupa care poti sa o faci 1-2 ori pe saptamana.
Odata fata curata, poti pune cate 1 picatura de ulei de arbore de ceai (tea tree oil) pe fiecare cos, cu un betisor din cele de urechi. Lasi sa se usuce si atat. in 2-3 zile cosurile dispar.
Atentie: niciodata, dar absolut niciodata nu pui fond de ten peste cosuri, pentru ca le inabusi si se fac cratere, infectand fata!
La varsta ta, arata oricm oribil sa ai tencuiala pe fata, care oricum nu-ti rezolva problema, dar da motiv de barfa si ras, colegilor tai.
Hai, ca nu esti atat de rau, problema este rezolvabila in cativa pasi, daca tii cont de aceste reguli importante de igiena!