De invatat cine stie ce, e cam tarziu, de aceea cred ca ar trebui sa iei niste variante si sa te uiti peste ele.
La prima parte ar trebui sa poti rezolva cate ceva doar din "cultura generala". Sunt cateva chestii la indemana acolo chiar daca nu inveti.
Subiectul 2, in cazul tau este foarte important aici trebuie sa "muncesti" in urmatoare perioada. Textele alea argumentative sunt destul de usor abordabile din punctul meu de vedere. Daca te apuci de acum si te uiti pe modele si faci si tu cateva..plus daca esti atent la gramatica. o sa fie bine.
La ultima parte, iar e foarte importanta daca vrei o nota mare. Pentru ca banuiesc ca a te apuca sa citesti nu o sa iti convina prea mult, varianta ramasa este urmatoarea:
Iei fiecare opera in parte si iti notezi momentele importante si caracteristicile genului din care fac parte. In lipsa de altceva, daca reusesti sa legi momentele importabte din opera de caracteristicile genului din care face parte si ai si o exprimare cat de cat ok mai prinzi ceva punctaj si de aici.
Totusi, varianta cea mai buna ramane sa inveti serios! Mai e destul timp, bacul chiar nu este dificil.
Invata semnificatia timpurilor verbale (Ce semnifica fiecare timp), rolul cratimei, cum se comenteaza niste secvente dintr-un text/versuri.
Pentru subiectul 2: sa folosesti neaparat structura: in opinia mea, in primul rand, in al 2-lea rand, in concluzie. Sa dai exemple concrete la ambele argumente, adica nu ceva general, un caz individual, nume etc.
La subiectul 3 n-ai ce altceva decat sa cauti pe net comentarii la opere si sa citesti si sa incerci sa retii cat mai multe idei. Si vezi ca trebuie sa formulezi si-un punct de vedere, scrie la ultima liniuta.
Lasă-mi un mail printr-un mesaj privat să-ți trimit ceva pentru primele două subiecte.
Eu spun ca trebuie sa citesti operele. Eu doar le-am citit si am luat 9, 20 la BAC acum doi ani. La subiectul 2 trebuie sa ai niste opinii corect argumentate.La primul subiect e mai mult pe text si zic ca te descurci. Bafta!
AndRei110gGg întreabă: