anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ma confrunt cu o mica-mare frustrare.
luna trecuta, pe data de 28, mi-a venit pentru prima data in viata mea menstratia (am 14 ani), si, luna aceasta, trebuia sa imi vina pe 25-26, dar deja este 27 si nimic.
Mi-e oarecum jena sa merg la doctor doar pentru asta. ce sfaturi imi dati?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ciclul menstrual difera de la fata la fata. Unele au ciclul regulat, altele il au neregulat.
Tu o moestenesti pe mama ta, caatare, asa cum are ea ciclul, asa il vei avea si tu. In acest sens, te rog sa discuti cu mama ta si iti va spune tot ce trebuie sa stii si la ce sa te astepti.

Inca ceva: in primul an cand debuteaza menstruatia, ciclul vine la date diferite, pana se regleaza, daca este regulat, deic, pentru 1 an de zile....esti inca in proba happy

| Adry05 a răspuns:

Mai fata, abia ti-a venit ciclul. Eu il am de ani buni si tot nu e regulat. In primul an e posibil chiar sa-ti vina de 2-3 ori pe an. Nu ai nimic, calmeaza-te si lasa-l sa se regleze de la sine cu timpul.

| ngina a răspuns:

Uneori ciclul poate sa nu vina regulat mi s-a intamplat si mie!

| copilaroasa2k17 a răspuns:

Sa stai liniştită. Nu ai nimic. Perioada menstruaţiei tale nu e clar stabilită. Mai exact, ai un ciclu neregulat. Şi mie mi-a luat cam un an până a devenit regulat... Ciclul poate fi influenţat de mai multe lucruri (asta ca să ştii pe viitor în caz că iar îţi întârzie). Depinde de cât eşti de stresată, de alimentaţie, de hormoni etc. Nu are rost să mergi la doctor pentru asta. Mai bine te-ai bucura de această perioadă în care nu ești pe stop happy