| RaduCadar a întrebat:

Salut, Ma numesc Ilie Sorin si am 14 ani, am o intrebare pentru publicul larg, am auzit din diverse surse ca fetelor incep sa li se scurga ceva la vasta asta, nu stiu ce e, si ma tem sa nu "sangerez" si eu, cateva sfaturi?

Răspuns Câştigător
| Allex00 a răspuns:

Menstruatia este manifestarea cea mai vizibilă a ciclului menstrual la femei, fiind reprezentată de o hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femei( doar la femei).
Este un proces important, caci, corpul feminin se pregateste pentru o posibila sarcina. Pe peretele intern al uterului se formeaza de novo un epiteliu cu o anumita grosime (endometru), pregatind astfel uterul pentru fixarea unui ovul fecundat. Cand ovulul nu este fecundat si sarcina nu se produce, acest epiteliu uterin este distrus. Astfel apare fenomenul de sangerare. (Sper ca ai inteles despre ce am scris aici )
In cazul masculilor, fenomenul dat de sangerare si de menstruatie, nu este prezent. Masculii produc sperma( spermatozoizi) cu ajutorul testiculelor, care nu necesita energie enorma ca in cazul femelelor.
La masculi( adolescenti/ adulti) are loc procesul de "eja***are nocturna"(*- nu corespunde categoria si de aceea sunt nevoit sa pun"*") si apare in cazul abstinentei( lipsa descarcarii tensiunii sexuale(se manifesta si la femei)). Pe parcursul noptii, apar 3-5 erectii (suplimentarea vaselor de sange din penis(ridicarea penisului)), in timpul somnului, persistand 20-30 min fiecare. Sperma este eliminata in cantitati mici.
Procesul dat, este absolut normal, ce denota ca organismul are o stare sanatoasa, din punct de vedere sexual.
Alt proces, ar fi erectia de dimineata. Acesta de asemenea sugereaza o stare sanatoasa a organismului.
Deci, dupa cate vezi, la masculi nu apare fenomenul de sangerare, de aceea nu e nevoie sa te ingrijorezi in privinta data.
Daca mai ai unele intrebari de genul, intreaba-i pe parinti/ alte persoane mature, de incredere/ poti sa cauti pe net informatii/ sa o intrebi pe profa/ proful de biologie, iti va oferi un raspuns mai explicit si veti deveni mai apropiati.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Bă,esti nebun! Esti baiat nu fată. Sau esti trol?

| vocea a răspuns:

Salut, o femeie cand nu e pe ciclu, in timpul zilei sau noptii mai au diverse scurgeri, dar nu e grav

| BlackRose03 a răspuns:

Ã,doar fetelor li se intampla si e ceva normal, deci nu iti fa griji ca tu esti baiat.