anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut
Sunt in clasa a 12 a si ma gandesc serios la facultate, vreau sa invat si sa citesc cat mai mult dar...nu mi se ofera liniste si nici nu sunt incurajat sa o fac.
De 1 an s-au mutat in casa parintilor, sora, cumnatul si nepoata.
Desi ei nu mai au mult pana la 30 de ani, parintii mei prefera sa-i intretina intr-o buna parte. Ei sunt aici ca la hotel, nu pun mana pe nimic, doar mananca, beau si asculta manele.
Toata ziua sunt terorizat. Si nici noaptea nu e mai bine. Chiar daca imi e rau, si imi e aproape zilnic pentru ca am niste probleme medicale, pot dormi doar cand dorm si ei.
Pot sa citesc cand ei sunt plecati si pot sa invat daca imi pun alarma la 5-6, atunci cand ei dorm.
Si parintii mei nu au luat nicio masura, de 1 an incoace.
Si nu inteleg de ce. Nu mi se ofera liniste pentru lectura, nu mi se ofera nici alocatia macar, ca sa-mi cumpar haine si carti. De iesit cu prietenii nu se pune problema. Poate doar cand imi dau bunicii de ziua mea.
Daca vreau o carte, nu trebuie sa mananc la scoala vreo saptamana, sa pot strange cei 5 lei de mancare pe care ii primesc zilnic, facand si naveta la Bucuresti.
Ma gandesc sa ma retrag de la liceu, pentru ca nu vreau sa-mi bat joc de clasa a 12 a, as putea lua bacul cu nota mare, daca as fi lasat si sustinut din cand in cand. Mentionez ca parintii mei castiga impreuna 4500 de lei lunar, deci nu suntem saraci.
Voi ce parere aveti?

11 răspunsuri:
| alinadianaaa a răspuns:

Nici sa nu te gandesti sa renunti acum cand esti la final, pentru ca e pacat, ai sansa sa iti stricii viitorul.Incearca sa ai o conversatie cu parintii tai in care sa ii explici care sunt planurile tale pe viitor.

| 1918 a răspuns (pentru alinadianaaa):

Am avut mai multe conversatii cu ei si degeaba. Le pasa atat de putin de mine incat nici buletinul nu mi l-au schimbat, in fiecare zi isi gasesc altceva de facut, tot ca sa nu ma ajute.
Eu sunt oaia neagra a familiei, chiar daca nu fac nimic rau laughing foarte ciudata situatia
In caz ca nu ma retrag acum, la anul trebuie sa ma mut neaparat de aici. O varianta ar fi sa plec in afara, sa fiu sclav un an si apoi sa ma intorc si sa merg la facultate. Dar nu stiu daca ma ajuta sanatatea.
E din ce in ce mai greu sa rezist...

| tudorhit a răspuns:

Poti merge la biblioteca sa inveti.

| 1918 a răspuns (pentru tudorhit):

Daca eram din Bucuresti, cu siguranta imi petreceam jumatate din zi la biblioteca.

| Aasdfghj a răspuns:

Mergi intr-un parc, intr-o cafenea linistita sau la biblioteca. Daca bunicii stau aproape, de ce nu te muti la ei in perioada asta?

| Mayar a răspuns:

Ai niste oameni ce numai parinti nu se pot numi. Nu prea a i ce face, decat sa mergi pe la biblioteca, parc sau alte locuri care sunt cat de cat mai linistite si fara gandaci puturosi si galagiosi prin preajma... apoi mergi la facultate si stai la camin si asa scapi din acea atmosfera tampita...

| 1918 a răspuns (pentru Aasdfghj):

In perioada asta trebuie sa stau mai mult in pat, avand o operatie inca nevindecata complet. Chiar am nevoie de ore bune de lectura, pentru ca in septembrie ma operez din nou(ceva usor, la nas), si mi-ar fi mult mai usor sa indur problemele medicale. Dar... nu se poate

| 1918 a răspuns (pentru Mayar):

Daca reusesc sa iau bacalaureatul in conditiile astea, nu se pune problema sa mai raman aici. O sa merg la camin
Sper sa mai rezist un an

| Mayar a răspuns (pentru 1918):

Incearca sa mergi in locuri mai putin zgomotoase : biblioteca, parcuri sau alte locuri care mai sunt disponibile prin zona ta. altceva nu ai ce face. Chiar sper sa reusesti sa treci peste acest obstacol din viata ta si sa ai o viata pe placul tau. Sa nu te lasi!

| 1918 a răspuns (pentru Mayar):

Multumesc pentru incurajare!

| Mayar a răspuns (pentru 1918):

winking