| AllexanderMahone a întrebat:

Salut Tpu.Am si eu o intrebare mai serioasa.Am suferit o depresie si acum ca sunt clasa a IX-a si ca mi-am facut prieteni nu am mai avut probleme. Tatal meu e un betiv iar mama(Doamne iarta-ma ca zic asta o curva deoarece dupa 17 ani de casnicie si-a gasit pe altul.Tot timpul doar certuri, iar eu nu mai am mult si ma duc la ceruri deoarece ma lupt cu cea mai crunta boala"cancerul". Devin depresiv si am ajuns sa imi si doresc moartea.Imi recomandati antidepresivele Xanax? Ce efecte negative/pozitive au?

Răspuns Câştigător
| GabyT10 a răspuns:

Incep prin ati spune ca este gresit sa-ti judeci parintii. Daca mama ta a ales sa-si refaca viata,sigur a avut un motiv ce a determinat-o sa plece (poate datorita ca tatal tau consuma alcool). Nimeni de aici nu iti poate recomanda Xanax, incearca sa mergi la un psiholog (te va ajuta). Stai de vorba cu cineva din familie (o bunica, unchi, cineva apropiat tie), impreuna puteti sa vorbiti cu tatal tau si poate va incerca sa se lase de bautura.Regret enorm ca ai aceasta problema de sanatate. Sper ca parintii tai sa gaseasca o cale de mijloc si sa-ti fie alaturi (sa te duca la medic si sa scapi de aceste stari depresive).Nu te mai gandi la moarte,esti tanar, trebuie sa fi puternic. Daca nu vrei sa ajungi la piholog, cand ai aceste ganduri urate (cand esti trist ) vorbeste cu cineva apropiat, descarca-ti sufletul, te va ajuta foarte mult (si nu vei avea nevoie de medicamente). Sper din tot sufletul ca vei reusi sa treci peste aceste greutati.

| AllexanderMahone explică (pentru GabyT10):

Multumesc frumos.Ma ajuta mult ceea ce ai spus. Tatal meu e un alcoolist da din ala cu norma intreaga

| GabyT10 a răspuns (pentru AllexanderMahone):

Nu ai pentru ce sa-mi multumesti, stai linistit happy. Daca tatal tau a ales sa bea, clar a avut un motiv, o problema, ceva l-a impins sa devina alcoolic.Alcoolismul este o boala,dar cu vointa si tratament se poate vindeca. Daca ai ocazia, stai de vorba cu el cand este treaz, explica-i ce simti (poate fi si altcineva langa tine, exact cum spuneam o bunica, unchi). Tatal tau trebuie sa inteleaga ca ai mare nevoie de el in viata ta.Mama ta sper ca te va sustine, chiar daca si-a refacut viata, tu esti si vei fi copilul ei. Vorbeste cu ea si incearca sa nu o urasti, sa nu o judeci pentru ce a facut.Incearca sa-i intelegi pe cei din jurul tau, la randul lor te vor intelege, in comunicare sta totul.Capul sus si ai grija de tine, esti un copil special happy.

5 răspunsuri:
| wpetterssone a răspuns:

Xanax este prescris de medicul psihiatru. Poți să te programezi și să mergi la unul.

| Subsemnatul123 a răspuns:

Exista tratamente naturale de vindecare a cancerului fara sa dai zeci de mii de euro pe tratamente inutile. Intereseaza-te pe internet, daca nu esti in tema, pot sa caut eu pentru tine.

Vrei sa iei antidepresive ca sa-ti dea dependenta si sa nu mai scapi de ele? Asta in cazul in care chiar au efect.

Daca mama ta s-a despartit inainte de tatal tau si si-a gasit pe altul nu inseamna ca e curva. Oricum este femeie, mi se pare normal daca sufera sa-si caute alinarea in cineva undeva.

| Michael1Mike a răspuns:

Stai de vorba cu un psiholog.Antidepresivele nu se pot recomanda de oricine.Aici cel mult poti primi un sfat, nimeni nu-ti poate recomanda medicamente, nu suntem medici sa punem diagnostice.