anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Desi doream sa ajung la acest liceu, doar acum ca sunt aici am inteles cat de groaznic poate fi.Desi am locul asigurat la liceul la care vreau sa ma mut din semestrul 2, am cateva probleme mici sau mari.Depinde de gandirea fiecaruia.
-Teme/invatat de cand ajung acasa cam pana seara.
-Profesorii nu pot sa-i descriu pentru ca as folosi un limbaj "colorat".
-De cand a inceput scoala, eu am incercat sa ma bag in seama si sa ma imprietenesc cu toti.Cu toate astea ei nu ma baga in seama nici pana acum.Eu ii ajut cu tot ce pot de fiecare data cand au nevoie,dar ei nu ma ajuta nicicand,cu nimic.
De fel,eu sunt mai emotiv,deci toate chestile astea nu imi pica bine deloc. Dimineata ma duc la acest liceu cu scarba(cuvant mai putin "vulgar" nu gasesc),in ore,profesorii sunt cum sunt, iar in pauze admir peretii.Cand ajung acasa,numai teme si invatat.
Intrebarea mea e urmatoarea:Ce o sa ma fac pana la vacanta de iarna?(ca dupa vacanta, inca 3 sapt. nu e mult..si vacanta o sa ma ajute).Eu de abia mai rezist acum.(nu e vorba numai de teme, 7 ore sa stai acolo si sa nu vorbesti cu nimeni.)Ce pot face sa ma incurajez si eu putin, si sa ajung cu bine la vacanta?

Răspuns Câştigător
| positivity a răspuns:

Dragul meu, e o poveste ciudată, dar foarte asemănătoare cu a mea.
Am intrat la cel mai bun liceu din oraș, la cel mai complicat profil: mate-info. Eram fericită, mă gândeam că pot face față, că sunt destul de deșteaptă! Dar acum, cred că m-am înșelat!
Prima zi de liceu a decurs bine, zic eu, însă nu m-am împrietenit cu nimeni. Eram doar o ciudată, printre ceilalți ce îi vedeam cum se împrietenesc. Eram doar o persoană retrasă, fără prieteni, și asta sunt și acum!
Ok, lăsăm prima zi de liceu în urmă.
Toată lumea mă sperie, nu sunt sociabilă, nu am prieteni! Cu greu rezist la un asemenea profil, cu greu rezist în cel mai bun liceu din oraș!
Nu înțeleg nimic la ore, ba chiar consider că sunt cea mai idioată din clasă. Matematica este precum chineza, la fizică de-abia găsești o cifră, iar la chimie nu știu să fac probleme.
Primele mele note din liceu, se pare că sunt: 4, 5 și posibil un 3.
Acum sunt în faza „dacă rămân corigentă? din fata de 10, am ajuns la un copil de media 5?". Mi-e greu să cred asta, totuși!
Acum mă gândesc, ce rost are să rămân la acest liceu, la acest profil și să mă chinui singură?
În fiecare zi vin obosită de la liceu, cu mii teme și foarte mult de învățat. Simt că nu mai pot să țin pasul cu ceilalți!
Număr zilele până la vacanța de iarnă, și totuși când mă gândesc că luna viitoare iar voi da teste și voi da și tezele (la care voi lua sigur 5) nu mă simt deloc bine!
Și eu sunt mai emotivă. Când văd că deja s-au format renumitele grupulețe, iar eu sunt total pe dinafară, mă face să mă simt mai rău decât mă simt acum!
Rezistă, acesta este sfatul pe care ți-l pot da! Nimic nu se va schimba, știi bine asta, nu trebuie să te minți că cu trecerea timpului totul va deveni roz, pentru că nu este așa!
Îți urez succes în această nouă lume, îmi urez mie succes! Să ne vedem cu bine până la vacanța de vară!

0 răspunsuri: