| Șachi a întrebat:

Salut,TPU! Săptămâna viitoare voi susține examenul de bacalaureat.Aș vrea să le spun profesorilor supraveghetori că am probleme urologice ca să nu bănuiască ceva în neregulă moral, pentru că mă duc des la baie.Acestea sunt încă nediagnosticate, deși am făcut analize, dar am simptome clare care să arate asta.Problema este că un membru al familiei mele a reacționat urât adesea,de exemplu la greșelile mele și mi-a adus adesea critici dure, chiar și nemeritate și din acest motiv am crescut cu frica asta.Deși încerc pe cât posibil să nu mă las influențat de ce zic ceilalți, în contextul dat stau cu frică din cauza reacției pe care o vor avea colegii.Plus că voi susține examenul la alt liceu din oraș.Ce îmi recomandați în acest sens? Să mă gândesc la faptul că nu o să le pese? Că o să intervină profesorii dacă îmi zic ceva? Să mă duc încă de când ajung în sala de clasă, direct la catedră și să vorbesc mai încet?

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Fara dovezi nu te vor crede profesorii, dovezile sunt analizele pe care le ai facut si referate de la medic unde sa scrie negru pe alb medicul ca ai probleme urologice, altfel ceea ce spui tu fara dovezi sunt vorbe goale pe care nu le vor crede profesorii. Dar ce legatura au problemele tale de sanatate cu examenul? Sau iti este teama ca pici examenul ca nu stii nimic?

| Șachi explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cred că mă vor crede.Sunt sigur că vor fi înțelegători.N-am cum să am dovada pentru că nu am fost diagnosticat.Dar, după cum am spus, am simptome. Vreau să știe care este problema mea, ca să nu atrag suspiciuni pentru că mă duc des la baie.Asta este tot.Nu este chiar așa greu de înțeles.Sunt multe persoane nediagnosticate, deși au fost la doctor, și au simptome clare.Sunt foarte bine pregătit.Nu mă tem în acest sens.

| gabicoo a răspuns:

Da. Anunță-i de la începutul probei despre problema ta medicală.