Dacă vă gândiți la un viitor împreună, spune-i că nu are cum să se ascundă toată viața de ai tăi. Explică-i că încă nu i-a cunoscut prea bine încât să nu-i suporte, povestește-i despre relația ta cu ai tăi și să le „dea o șansă". Uneori ne grăbim să tragem concluzii despre anumiți oameni și putem strica niște relații care ar putea merge pe un făgaș bun. Explică-le și alor tăi situația, spunându-le ca prietenei tale îi e teamă, nu că nu-i suportă.
Cum au făcut părinții tăi, așa a făcut și mama iubitului meu la început. Acum mă înțeleg foarte bine cu ea
Ca sa poti primi un sfat cat de cat bun, ar trebui sa spui mai multe privind tipul relatiei. Nu uita sa spui si varstele voastre.
Sunteti deci majori amandoi, probabil inca elevi de liceu.
Despre relatia voastra, care dureaza de un an, totul se rezuma la "suntem impreuna". Sunteti buni prieteni? Prietenia voastra include relatii intime care creeaza obligatii din partea ta? Intre voi exista sentimente reciproce puternice? Va faceti planuri de viitor (casatorie)?
Dorinta ta de a o prezenta parintilor lasa sa se inteleaga ca tii mult la ea si chiar iei in considerare casatoria, ca pe ceva posibil intr-un viitor nu prea indepartat. In acest caz, "oficializarea" prieteniei voastre prin cunoasterea parintilor ar fi fireasca dar totusi nu e neaparat necesara. Daca fata nu doreste sa riste niste apropouri care ar deranja-o in mod evident, cred ca nu trebuie sa insisti. Cunoasterea devine necesara doar atunci cand voi doi (si numai voi) veti lua hotararea sa va casatoriti. Daca despre asta este vorba, mai vorbim.
Exista destul timp la dispozitie, e nevoie de rabdare din partea ta. Tu trebuie sa fii cel care pregateste terenul pentru invitarea fetei acasa. Inainte de asta, trebuie sa fii absolut sigur ca parintii tai vor avea un comportament politicos cu ea. Trebuie sa-ti atrag insa atentia ca generatia parintilor tai priveste cu mult mai multa reticenta vizitele fetelor la baieti si sunt tentati sa le asocieze cu neseriozitatea. Asa se gandea acum 30 de ani, nu-i condamna pentru asta. Incet-incet ai tai trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca ai o relatie stabila si ca aceasta relatie chiar merge! Nu va fi usor, cele aflate pe la colturi le vor iesi greu din cap. Putin cate putin, in treacat, adu in discutie mai des numele fetei (ce ati facut sau veti face impreuna, unde o sa mergeti, ceva amuzant intamplat cand erati impreuna etc). Fa-te ca nu remarci eventuale reactii dezaprobatoare ale lor. E foarte important sa fii mereu in garda, calm, sa nu te enervezi si sa nu provoci ori sa alimentezi vreo cearta la vreo remarca a parintilor, oricat de deplasata ti se va parea ea.
Fetei nu-i mai lansa o vreme nicio invitatie la tine, nu se simte nici ea bine sa te refuze permanent. Plus ca-i aduce aminte de faptul ca ai tai n-o plac. Daca luati hotararea sa va casatoriti, atunci va accepta cu siguranta riscul unei vizite care poate sterge cu buretele toate animozitatile. Fara aceasta hotarare, vizita este nu numai inutila ci si generatoare de stres si, foarte posibil, de tensiuni intre voi. Asa cred eu, ca NU este indicata pentru ca poate avea drept consecinta o racire a relatiei voastre.